Megduplázódott az OLED TV-k piaci részesedése

Az OMDIA nemzetközi elemzőcég nyilvánosságra hozta az elmúlt év, mintegy húsz márkát összefoglaló globális OLED TV eladásait. A cég adatai alapján az OLED TV-k eladásai közel megduplázódtak.

2021-ben közel 213 millió került eladásra világszerte. A piacon a mennyiség alapján a Samsung abszolút piacvezető, de szorosan követi az LG, a Sony, a TCL és a Hisense. Az OLED tévék között azonban az LG a csúcstartó több, mint  hatvankét százalékos részesedéssel vezeti a mezőnyt. A sajtóértesülések alapján a dél-koreai gyártó több, mint négymillió OLED televíziót értékesített, amivel megduplázta az előző éves teljesítményét. 2021-ben összesen közel 6.5 millió OLED készüléket sikerült értékesíteni a piacon lévő gyártóknak, idén az eladások pedig várhatóan elérhetik a nyolcmillió darabot.

oled, oled tv, lg, sony, panasonic, hisense, loewe, philips, oled evo,

Az LG jelenleg számos más gyártó (pl. Grundig, Hisense, Metz, Loewe, Panasonic, Philips, Sharp, Sony, Bang & Olufsen) számára szállít OLED paneleket, idén pedig tovább növeli gyártási kapacitását a megnövekedett kereslet miatt. A Samsung idén QD-OLED tévékkel készül egy jelentős szeletet elhódítani az OLED TV-k piacából, de ezekre az adatokra még egy jó darabig várni kell. Az előzetes becslések szerint az OLED panelekkel szerelt televíziók idén már a teljes eladások közel felét tehetik ki, a kisebb méretű panelek és az alacsonyabb készülékáraknak köszönhetően, azonban az elemzők továbbra sem várnak számottevő növekedést a teljes TV piacon.

forrás: omdia