Marantz AV8805 – Hamarosan megvásárolható a Marantz új csúcs AV processzora

A Marantz bejelentette, hogy hamarosan forgalomba hozza új csúcs AV processzorát, ami 13.2 jelfeldolgozással és 15.2 előerősített XLR vagy RCA kimenettel rendelkezik, így megfelelő mennyiségű végfokerősítővel egy Dolby Atmos 7.2.6 vagy 9.2.4, illetve DTS:X és Auro 3D esetén 13.1 rendszer is egyszerűen összeállítható.

Az AV8805 ugyanazokra az alapokra épül, mint a Denon AVC-X8500H, de tartalmazza a Marantz-ra jellemző egyedi megoldásokat és nem tartalmaz végfokokat, így azoknak kínál egy csúcs alternatívát, akik egy komoly AV processzorból és külön végfokokból kívánják felépíteni rendszerüket.

Az új csúcs processzor a szokásos formátumokon és 4K lehetőségeken felül ingyenes frissítési lehetőséget kínál az Auro 3D formátum használatához, de a gyártó információi alapján az Amazon Alexa Smart Home Skill hangvezérlés is elérhető lesz.

A belső felépítés is önmagáért beszél, a különböző csatornák elektronikái összesen 17db külön áramköri lapon helyezkednek el és a méretes toroid transzformátor is egy 5mm vastag talpra került az extra merevítés érdekében, az amúgy is rezgésmentesített készülékház mellett. A hangminőségért a továbbiakban a Marantz speciális Hyper Dynamic Amplifier Modul (HDAM) elektronikája és az összesen 8 csúcsminőségű AK4490 32 bites D/A konverter is felel.

Az AV8805 is szoftveresen frissíthető eARC lehetőséget kapott, de a gyártó a későbbiekben kínál hozzá hardveresen frissíthető HDMI 2.1 csomagot is felár ellenében.

Az AV8805 várhatóan márciustól kerül a boltokba 3.990€ -s fogyasztói áron.