Már rendelhető a Pioneer VSX-LX503 AV erősítője

Még egy hónap sem telt el azóta, hogy a Pioneer bemutatta az LX sorozatú AV erősítőinek legújabb generációs belépő darabját, máris egy újabb modell, a VSX-LX503 érkezését jelentette be a gyártó. Az újdonság, a gyári specifikációk alapján a kisebb testvérmodell technikájára épül, de megjelenésében már az LX sorozat igazi nagyágyúit idézi.

Az új LX503 csatornánkénti teljesítménye már 180 W, azonban szolgáltatásaiban és a felhasznált alkatrészekben szinte teljesen megegyezik az „elit sorozat” belépő típusával. Külseje ellenben már az LX széria „felsőházával” azonos megjelenést kapott, így felületesen szemlélve könnyedén összetéveszthető akár a sorozat csúcsmodelljével is.

A beltartalom és a szolgáltatások az idei év elvárásainak megfelelőek. A vezeték nélküli multi-room a társmárka (Onkyo) FlareConnect technológiájának formájában van jelen, elérhető a Google Assistant hangvezérlés, valamint a legújabb 4K HDR kép- és objektumalapú hangformátumok kezelése szintén bekerült a burkolat alá.

A hangformátumok között megtalálható a már kötelező Dolby Atmos és DTS:X, mely hangsávokat 9 erősített csatornájával 7.2.2 vagy 5.2.4 formációban képes megszólaltatni. A képformátumok kezelésében sem kell szégyenkeznie, mivel a 4K jeltovábbítás mellett a HDR10, a Dolby Vision és a HLG nagy dinamikatartományú anyagokkal is könnyedén megbirkózik.

A teljesítményért a már megszokott D osztályú „Direct Energy” erősítőtechnológia felel, az optimális többcsatornás megszólalást pedig a Pioneer MCACC (Multi-Channel Acoustic Calibration System) akusztikai beállító rendszere támogatja. Az automatikus szobakorrekció, a szokásos távolság, késleltetés és fázishelyesség beállítása mellett, képes a mélysugárzó hangtartományának pontos illesztésére, a helységben kialakuló állóhullámok kezelésére, továbbá a front vagy háttérsugárzók tetejére helyezett kiegészítő Atmos hangsugárzók mennyezetről visszaverődő hangjának precíz megszólaltatására.

Az LX503 rendelkezik Wi-Fi kapcsolattal, Bluetooth-on keresztül képes zenét fogadni, elérhető a Chromecast built-in, a DTS Play-Fi, de a Google Assistant eszközök hangutasításokkal történő vezérlése és a Google Home kompatibilitás sem maradt ki a lehetőségek közül.

A számos idei újdonság és a megszokott szolgáltatások mellé, az LX503 esetében már a modellcsalád nagyjait idéző külső társul, de a jelek szerint az igazi felsőkategóriát jellemző Sabre DAC-ok és az Air Studio minősítés továbbra is csak a legnagyobb típusok kiváltsága marad.

A Pioneer VSX-LX503, a magyarországi importőr weboldalán található információk alapján, 369.900,-Ft-os ár ellenében már hazánkban is rendelhető.

forrás: pioneer