Már a boltokban az Apple AirPods Max fejhallgatója

Az Apple hivatalosan is bemutatta első fejhallgatóját, amely többek között vezetékmentes kapcsolatot, aktív zajcsökkentést és adaptív EQ vezérlést kínál.

Az Apple AirPods Max a gyártó első fejhallgatója, a készüléket pedig a gyártótól már megszokott prémium megjelenés jellemzi. A legnagyobb hagsúlyt a kényelemre, a hangminőségre és a prémium anagyhasználatra fektették. A fejpánt rozsdamentes acélból, a fülkagylók eloxált alumíniumból készültek, a fülpárnákat és fejpántot pedig memóriahabbal bélelték.

A jelfeldolgozást az Apple saját H1 chipje végzi Bluetooth 5.0-n keresztül, amelynek teljes körű támogatása további Aplle termékek használatával biztosított, de emellett bármilyen további eszközel is használható az újdonság. Nem maradt ki a több fokozatban állítható aktív zajcsökkentés sem, melyhez a már megszokott zajszűrés (ANC) és zajbeengedés (Transparency) módok társulnak.

A fejhallgatóba új fejlesztésű, negyven milliméteres, neodímium mágnessel készült dinamikus hangszórók kerültek, melyek a gyártó szerint, egy százalék alatti torzítást produkálnak a teljes frekvencia tartományban.

A hangerő szabályzás, a tartalom kezelés, a hívások indítása és fogadása, az érintés nélküli vezérlés (Siri) aktiválása az Aplle Watch esetében is alkalmazott, ahhoz hasonló tárcsával történik. Az AirPods Max-ba összesen kilenc darab mikrofon kapott helyet, melyek közül nyolc az aktív zajszűrésben vesz részt, egy pedig dedikáltan a beszédhangok érzékelését végzi.

Érdekesség, hogy az AirPods Max a beépített gyorsulásmérő és giroszkóp segítségével dinamikus fejkövetéses térbeli hangzásra is képes a megfelelő, 5.1-es, 7.1-es és Dolby Atmos tartalmaknál.

Az újdonságot ki- és bekapcsolgatni sem kell, mivel a dobozban lévő Smart Case tok képes automatikusan energiatakarékos, passzív módba kapcsolni az eszközt. Az energiatakarékosságot tovább javítja, hogy optikai viselésérzékelő is került a fejhallgatóba, ami a tartalom automatikus leállítását és újraindítását biztosítja.

A gyártó a 20 órás akkumulátoridőhöz iPhone-os csatlakoztatást, 256 Kb/s, AAC-tömörítésű zenei fájlok folyamatos lejátszását társítja, 50%-os hangerővel és bekapcsolt aktív zajszűréssel. Hasznos apróság, hogy teljesen lemerült állapotból 5 perc töltés után 1,5 órányi használatra képes az eszköz.

Az AirPods Max december 15-től kerül a hazai üzletekbe, magyarországi hivatalos ára pedig 235.000,-Ft .

forrás: apple