Lézeres aláírás és rubin köves díszítés a Marantz új, limitált sorozatán

A Marantz egy különleges, limitált erősítő és CD lejátszó sorozattal ünnepli együttműködésének 40. évfordulóját Ken Ishiwata-val, aki már hosszú évtizedek óta jelentős szerepet tölt be a gyártó termékeinek tervezésében.

A PM-KI Ruby erősítő és az SA-KI Ruby CD lejátszó az utolsó különleges kiadású és egyben évfordulós „KI Signature” modell lesz, amit a cég elkészít a korábbi évfordulós készülékek után. A jelentős esemény alkalmából a Japán gyártó igazi csemegével készült, mivel a különleges, gondosan válogatott alkatrészeken és a minőségi anyaghasználaton túl, mindkét modellre felkerült Ken Ishiwata lézer-gravírozott aláírása is, egy rubin kő társaságában.

Az évfordulós modellek korlátozott, mindössze 500 darabos sorozatban készülnek, birtoklásuk pedig valódi értéket fog képviselni. Azonban beltartalmuk is figyelemre méltó, mivel a PM-10 erősítő alapjaira épülő PM-KI Ruby alkatrészeinek legtöbbjét csúcsminőségű darabokra cserélték, továbbá külön tápegységet kapott az elő- és a végerősítő.

A limitált kiadású erősítő kizárólag analóg csatlakozókkal rendelkezik, melyek között MM és MC phono bemenet is található, ami egy új, egyedi „phono EQ” áramkört kapott. Nem maradt ki a gyártó saját fejlesztésű HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module) áramköre sem, mely már technológiájának harmadik generációját képviseli.

Az SA-10 alapjait használó SA-KI Ruby CD lejátszó szintén kategóriájának csúcsán helyezkedik el és mindenből a legjobb került bele. A készüléket amellett, hogy képes az SACDM-3, az SACD és a CD-ROM lejátszásra, minőségi digitális bemenetekkel és különleges D/A áramkörökkel is ellátták, így könnyedén kezeli a 32 bites, 384 kHz-es PCM fájlokat és a 11.2 MHz-es DSD anyagokat is.

Mindkét modell egyedi rézbevonatú készülékházat és különlegesen vastag alumínium előlapot kapott, mely utóbbi felső élére került Ken Ishiwata lézerrel vésett aláírása, melyet egy apró rubin díszít.

A limitált „KI Ruby” sorozat darabjai szeptembertől és darabonként 3.999€-s (kb. 1.250.000,-Ft) áron lesznek elérhetők.  Érdemes azonban sietni, mert néhány hivatalos partnernél már most előjegyezhető a megrendelés, mivel a korlátozott darabszámon felül, az első 200 készüléket a gyártó különleges sorszámozással is ellátja.

forrás: marantz