Lepel nélkül a Pioneer új 4K Blu-ray lejátszója

A Pioneer első UHD Blu-ray lejátszójáról pár hónapja már elérhető egy kép a cég japán nyelvű weboldalán, ahol az újdonság  letakarva látható. Most azonban a gyártó lerántotta a leplet a készülékről, amelynek részleteit még mindig nem tette nyilvánossá, de ennek ellenére pár apróságot mégis megismerhettünk.

A Pioneer első 4K Blu-ray lejátszója az UDP-LX500 nevet kapta és az LX jelölésen túl, már megjelenése is azt sugallja, hogy a felsőbb kategóriába szánták. A készülék a képek alapján a korábbi BDP-LX58 alapjaira épül, így a minőségre feltehetően nem lesz panasz.

A gyártó részletes specifikációkat még nem tett közzé, így csak remélhetjük, hogy az Onkyo kezébe került AV részleg szakemberei nem áldozták fel a korábbi kimagasló építési- és alkatrészminőséget, valamint a modellcsaládra jellemző Sabre 32 bites D/A konvertereket, a költségcsökkentés oltárán.

A leleplezést (legyen az szándékos vagy véletlen) sikerült szerencsésen időzíteni, mivel az Oppo áprilisi váratlan bejelentését követően nagy űr maradt a prémium UHD Blu-ray lejátszók piacán, melyet akár a Pioneer új készüléke is betölthet. A japán gyártó újdonsága valóban esélyes lehet erre, mivel a kiemelkedő minőséget már elődei is bizonyították. Azonban önmagában a minőség napjainkban már nem garancia a sikerre, mivel olyan „extra szolgáltatások” is szükségesek lehetnek, melyeket az Oppo nagyon ügyesen társított készülékeihez.

A Pioneer a lassan adagolt információk mellett nem feledkezett meg az érdeklődés fenntartásáról sem, mivel az UDP-LX500 leleplezését követően, egy másik letakart készülék továbbra is maradt az újdonság hátterében. Ennek köszönhetően ismét lehet találgatni, hogy a lepel egy még komolyabb, esetlegesen 800-as vagy 900-as típusszámmal rendelkező modellt vagy egy teljesen más készüléket takar.

Az újdonság áráról, megjelenéséről és adatairól jelenleg nem állnak rendelkezésre információk, de elérhetőségük esetén részletesen beszámolunk a Pioneer első 4K Blu-ray lejátszójáról.

forrás: pioneer