Legend néven érkezik a Polk Audio új hangsugárzó sorozata

A Polk Audio Legend modellcsaládja a gyártó új csúcskategóriáját képviseli. A sorozat hat modellből áll, melyek mindegyike valódi fafurnér borítást és számos technológiai újítást kapott.

Az új modellsorozathoz két állványos, egy center, egy Atmos és két álló hangsugárzó tartozik, melyek új fejlesztésű meghajtókat kaptak, valamint a csúcsmodellbe bekerült a Polk Audio által szabadalmaztatott SDA (Stereo Dimension Array) technológia legújabb változata, amit Matthew Polk közel negyven éve fejlesztett ki.

Az SDA technológia hatékonyan kezeli az „interaurális áthallás” néven ismertté vált anomáliát, ezzel csökkentve a sztereó csatornák közti áthallást, valamint a hangok keresztezéséből kialakuló kioltásokat.

A sorozat további újdonsága a Pinnacle Ring Radiator magassugárzó, ami a Polk Audio által került kifejlesztésre. A különleges magassugárzó rendkívül tiszta, torzításmentes hangokat biztosít és a gyártó szerint „drámaian javítja a magas frekvenciás hangok eloszlását, ezzel a szokásosnál szélesebb hallgatási pozíciót biztosít”.

A Legend sorozat mindegyik tagja megkapta a Polk Audio saját fejlesztésű „Turbine Cone” elnevezésű középsugárzóját, mely a gyártó által szabadalmaztatott hab magot és különleges, turbinára emlékeztető formájú membránt kapott. Az új középsugárzó ennek köszönhetően rendkívül merev, valamint alacsony saját tömeggel rendelkezik, ami az emberi fül számára legérzékenyebb középtartomány természetes megszólalását javítja.

A modellsorozat tagjairól nem maradtak le a gyártó egyedi „Power Port” reflexnyílásai sem, melyek legújabb, továbbfejlesztett változatai kerültek a Legend hangsugárzókra. A kabinetek kialakítására szintén nagy figyelmet fordítottak a Polk Audio szakemberei, ennek köszönhetően mindegyik modell rendkívül merev dobozokkal rendelkezik, melyek belső erősítéseket is kaptak.

A Polk Audio Legend sorozatának forgalmazása októberben kezdődik, a modellek árai pedig 599$ (kb. 180.000,-Ft) és 2.999$ (kb.900.000,-Ft) között alakulnak. A magyarországi forgalmazásról és a hivatalos hazai árakról jelenleg nem állnak rendelkezésre információk.

forrás: polk audio