Kiemelkedő fényerőt és magas kontrasztot ígérnek az LG új miniLED TV-i

Az LG hivatalosan is bejelentette, hogy 2021-ben új kvantumpontos miniLED (QNED) tévéket tervez piacra dobni, melyeket nem titkoltan a Samsung QLED technológia ellenfelének szánnak.

Az LCD TV-k képminőségégében hatalmas ugrást jelenthetnek a legújabb LG QNED (Quantum Nanocell Emitting Diode) TV-k, melyek a kvantumpont és NanoCell technológiák egyesítésének köszönhetően fényerő és kontraszt tekintetében messze képesek felülmúlni a hagyományos LCD TV készülékeket.

lg qned tv qled quantun dot lcd tv

Az LG által közölt információk alapján az új 86 hüvelykes (218 cm-es) 8K QNED LCD TV háttérvilágításáért közel 30.000 apró LED felel, melyeket 2.500 külön szabályozható fényerejű blokkra osztottak. Ezáltal a fényerő és a színek pontosabban vezérelhetővé váltak, továbbá a kontraszt nagyságrendekkel javult. A cég szerint a kontraszt akár az 1.000.000:1 dinamikus arányt is könnyedén elérheti.

Az LG az újdonságokat egyértelműen az OLED TV kínálata alá pozicionálja, így a 2021-es TV választékban továbbra is az OLED TV-k képviselik a csúcsot, mivel „a saját fényt kibocsátó képpontokkal rendelkező 8K OLED technológiával, amely tökéletes feketét és végtelen kontrasztot biztosít, jelenleg egyetlen display technológia sem képes felvenni a versenyt” – áll az LG közleményében.

lg qned tv qled quantun dot lcd tv

A 2021-es QNED termékpaletta 10 új 4K és 8K modellt tartalmaz, melyek között a legnagyobb mérettel a 86 hüvelykes (218 cm-es) modell rendelkezik.

Az új LG QNED MiniLED LCD TV-i hivatalosan január 20-án, a virtuális CES 2021-en mutatkoznak be. A forgalmazás kezdetéről és a hivatalos magyarországi árakról jelenleg nem állnak rendelkezésre információk.

forrás: lg