KF92 néven érkezik a KEF új kompakt 1000 W teljesítményű mélysugárzója

A KEF KF92 aktív mélysugárzót a Kube sorozat fölé pozicionálta a gyártó. Ennek megfelelően a beépített meghajtók az R hangsugárzó sorozatból, az erősítő technológia az LS modellcsalád aktív képviselőitől érkezett.

A KF92-be 2 darab 9″-os meghajtó került, melyek a gyártó R sorozatú modelljeinek hibrid alumínium-papír hangsugárzóinak áttervezett változatai. Az új mélysugárzónál a mérnökök újratervezték a légrést, a szellőzési rendszert és a tekercset is, a lehető legnagyobb teljesítmény és a legalacsonyabb torzítás érdekében.

A KF92 összesen 1000 W (2×500 W) teljesítményre és 110dB hangnyomásra képes, ami kompakt mérete mellett komoly technológiai bravúr. A teljesítményt a LS hangsugárzók aktív képviselőinek alapjaira épülő D-osztályú modulok biztosítják, melyek válogatott alkatrészekből épülnek fel az audiofil hangminőség érdekében.

Az új mélysugárzóba a legújabb MIE (Music Integrity Engine) vezérlőrendszer került, ami mindig az optimális beállításokat és teljesítményt biztosítja. A MIE beépített DSP algoritmusa alkalmazkodik a hallgatási környezethez, ennek köszönhetően pedig a KF92 szinte minden helységben könnyedén elhelyezhető.

Az újratervezett meghajtóknak, a gondos tervezésnek és méretezésnek, valamint a MIE (Music Integrity Engine) vezérlőrendszernek köszönhetően a KF92 11Hz-ig képes a mély hangok megszólaltatására..

A KEF KF92 forgalmazása novemberben kezdődik, ára pedig 2.200€ (kb. 725.00,-Ft) körül alakul. A hazai megjelenésről és a magyarországi árakról jelenleg nincs információ.

forrás: kef