Jönnek a mesterséges intelligenciával ellátott hangsugárzók

Az idei éveben már több gyártó is jelezte, hogy készülékeibe mesterséges intelligencia (AI) kerül, de mivel ezek a bejelentések főként a TV gyártók köréből kerültek ki, így meglepetésként jött a hír, hogy a Polk Audio is hamarosan színre lép egy ilyen készülékkel.

Mindez ezért is meglepő, mert a Polk Audio nem a TV piac egy új szereplőjeként tette ezt a bejelentést, hanem a márciusban piacra kerülő Command Bar névre keresztelt soundbar-jába integrálja az Amazon Alexa funkciók használatát.

Ennek köszönhetően az új készülék képes lesz hangvezérlésre, mellyel a különböző audiobeállítások is vezérelhetők, továbbá arra is lehetőséget biztosít, hogy ennek segítségével különböző internetes adatbázisokból érjük el kedvenc zenéinket. Igaz, hogy más készülékekben már elérhető ez a funkció, de soundbar-ba eddig még senki nem építette, így a Polk Audio elsősége ezen a téren vitathatatlan. Amennyiben sikerrel járnak és a piac is értékeli a próbálkozást, várhatóan több gyártó is követni fogja ezt az utat.

A Command Bar a fentieken kívül olyan, manapság teljesen átlagos szolgáltatásokkal is rendelkezik, mint például a Wi-Fi és Bluetooth kapcsolat. Ellátták 2 darab HDMI bemenettel, melyek támogatják a 4K és HDR videojelek fogadását és található rajta egy ARC támogatottságú 2.0 -ás HDMI kimenet, valamint USB port is. A Commad Bar-hoz tartozik egy aktív mélysugárzó, amely vezeték nélküli kapcsolaton keresztül képes csatlakozni, így az összteljesítmény a specifikációk szerint 260 watt.

A Command Bar megjelenését 2018 márciusára ígéri a gyártó és mindössze 299$ -os induló áron, ami a bőven megfizethető kategóriába helyezi a készüléket, ezért kíváncsian várjuk, hogy a beépített mesterséges intelligencia mellé milyen hangminőséget tudott párosítani a gyártó.