Italian All in One – Sonus Faber Omnia

Az olasz gyártó a legújabb technológiákat és közel negyvenéves tapasztalatát sűrítette bele a legújabb, Omnia névre keresztelt vezetékmentes all-in-one rendszerébe.

Az Omnia egy kompakt egydobozos audiorendszer, ami összesen hét hangszórót kapott. A készülék felvonultatja a legújabb vezeték nélküli technológiákat, így rendelkezésre áll az Apple AirPlay2, a Chromecast, a Spotify Connect, a TIDAL Connect, van Bluetooth HD (aptX) és a Roon Ready tanúsítvány sem hiányzik. A számos vezeték nélküli megoldás mellett, több fizikai csatlakozó is került a dobozra így elérhető egy ARC képes HDMI port, egy analóg RCA és egy phono (MM) aljzat is.

A hét hangszóró egy négyutas zárt rendszerben működik és összesen 490 W teljesítményre képes. A magassugárzók 19 mm-es selyemdómok, a közepek 75 mm-es papírmembrános darabok, a mélytartományért pedig egy 165 mm-es alu membrános, hosszúlöketű meghajtó felel.

sonus faber, sonus faber omnia, bluetooth, spotify, tidal, chromecast, naim, mu-so, jbl, b&w

Az Omnia a Sonus faber saját fejlesztésű Crescendo feldolgozási rendszerét használja, a vezérlést megkönnyítő SENSO interfész mellett, ami a felső panelben kapott helyet. Az Omnia nem rendelkezik saját vezérlő alkalmazással, így a felhasználók az általuk leginkább kedvelt alkalmazást vagy a mellékelt távvezérlőt használhatják.

Az Omnia dió és grafit színekben érhető el a gyártótól megszokott, gyönyörűen kivitelezett minőségben. Az Omnia hivatalos hazai ára jelenleg még nem ismert, de külföldön nagyjából 1.599 GBP (kb. 690.000,-Ft) ellenében vihető haza.

forrás: sonusfaber