IQ Vento néven érkeznek a Canton legújabb aktív hangsugárzói

A Canton felsőkategóriás aktív hangsugárzóinak első képviselői nem csak kiemelkedő minőséget, komoly teljesítményt és virtuális térhangzást kínálnak, hanem egy vezeték nélküli sztereó vagy házimozi rendszer egyszerű kiépítésének lehetőségét is biztosítják.

Az IQ Vento 3 és IQ Vento 9 névre keresztelt újdonságok aktív erősítést kaptak és vezeték nélküli technológiát használnak. Azonban a gyártó rendkívül figyelmesen mindegyik modellt ellátta egy minőségi 24 bites D/A konverterrel, B típusú USB porttal, optikai és digitális koax aljzatokkal, valamint analóg RCA és szimmetrikus XLR csatlakozókkal is.

Az IQ Vento 3-ba egy 18 cm-es titán mélyközép hangszóró és egy 25 mm-es kerámia magassugárzó került, melyek megfelelő meghajtásáról egy 350 W teljesítményű digitális erősítő gondoskodik. A hangszórók alatt egy kékes fényű kijelző kapott helyet, mely az aktuális állapotról nyújt tájékoztatást, az egyszerű kezeléshez pedig a gyártó multifunkciós távvezérlőt is mellékelt. A gyári adatok a minőségi anyaghasználatról is árulkodnak, mivel annak ellenére, hogy a 3-as számmal jelölt újdonság egy állványos modell, mégis komoly, darabonként közel 10 kg-os súllyal rendelkezik.

Az IQ Vento 9 a kéttagú modellcsalád padlón álló változata, mely méreteiben, hangszóróinak számában és teljesítményében tér el a sorozat állványos típusától. Az álló modell ugyanazokat a lehetőségeket kínálja, mint a kisebb változat, azonban további két darab 20 cm-es mélysugárzót kapott, valamint a beépített erősítők teljesítménye is 600 W-ra nőtt. A megnövelt teljesítményhez jelentősnek nevezhető méret és súly is tartozik, mivel a nagyobbik újdonság 110 cm-es magasságához, darabonként megközelítőleg 30 kg tömeg társul.

Mindkét modell multicsatornás DTS Digital Surround és Dolby Audio hangfeldolgozással rendelkezik, továbbá a valósághű virtuális térhangzás létrehozása sem jelent akadályt számukra. A CD minőségű zenelejátszásról egy aptX Bluetooth egység gondoskodik, a nagyfelbontású digitális formátumok kedvelőinek pedig az XMOS támogatással rendelkező USB port lehet nagy segítség.

A Canton IQ Vento sorozatának legelső tagjai fényes fekete és fényes fehér színekben augusztustól érhetők el, az újdonságok árai pedig a jelenlegi információk alapján 2.300€ (kb. 730.000,-Ft) és 4.400€ (kb. 1.390.000,-Ft) körül alakulnak.

forrás: canton