Ionic Sound System – A világ első homokból készült hangrendszere

A Deeptime egy apró, cseh dizájnstúdió, de ennek ellenére folyamatosan képesek meglepni az audiovilág közönségét. Nemrég 3D nyomtatással, fából és kompozit anyagokból készült hangsugárzókkal lepték meg a rajongókat, most pedig elkészítették a világ első hangrendszerét homokból.

Az Ionic Sound System névre keresztelt trió egy korlátozott kiadásban készült 2.1-es hangrendszer, ami nem csak szokatlan anyagával, hanem különleges formájával is igyekszik felhívni magára a figyelmet.

A hármas központi darabja egy aktív mélysugárzó, amely megjelenését, tervezői szerint, a tengerparti sziklák, a hozzá kapcsolódó két passzív hangsugárzó formatervét pedig a homokban található csigaházak inspirálták.

A rendhagyó dizájn mellett a rendszer elemeinek fekete felülete is különleges, szemcsés textúrát kapott, ami a szintén nem mindennapi alumínium lábakkal együtt természetes, de mégis kissé futurisztikus hatást kelt.

A felhasznált homok és kompozit kötőanyag együttese különlegesen merevvé és rezonanciamentessé teszi a dobozokat, melyekbe minőségi hangszórók és elektronika került.

A „Thunderstone” névre keresztelt aktív mélysugárzó 372 x 372 x 239 mm-es méretekkel rendelkezik, 6.5 kg súlyú és 40-200 Hz közötti frekvenciaátvitelre képes. A beépített 5.75″-os minőségi hangszóró meghajtásáról egy 55/110 W teljesítményű, D osztályú, ultra alacsony torzítású erősítő-modul gondoskodik.

A „Spirula” nevű „csigaház” hangsugárzók mérete 208 × 117 × 222 mm, 2.4 kg-ot nyomnak és 3″-os, bambuszszál erősítésű hangszórókat kaptak. Meghajtásukat a mélysugárzóba épített 2 x 30/60 W-os, szintén D osztályos és alacsony torzítású erősítők biztosítják.

Az összeállítást felkészítették vezetékes és vezeték nélküli használatra is, így az analóg, a digitális koax és optikai csatlakozások mellett egy aptX támogatású Bluetooth is rendelkezésre áll, a digitális jelek feldolgozásáért pedig egy 24bit/96kHz (High-Res) DAC felel.

Az összeállítás kinézete mellett annak árazása is feltűnőre sikerült, mivel a limitált  kiadású Ionic Sound System trió 3.141,59€-ért (kb. 1.005.000,-Ft) vásárolható meg.  Azonban aki csak a különleges összeállítás feltűnőbb darabjait szeretné és rendelkezik erősítővel, az a Spirula hangsugárzó párost már mindössze 899€ (kb. 288.000,-Ft) ellenében hazaviheti.

forrás: deeptime