IMAX Enhanced a két legfrissebb Pioneer LX modellben

A Pioneer két legkisebb LX sorozatú AV-erősítője az elsők között kapta meg az IMAX Enhanced tanúsítványt, ennek köszönhetően pedig képesek megfizethető áron, új szintre emelni az otthoni szórakoztatást.

A két új LX sorozatú modell a VSX-LX304 és a VSX-LX504. Mindkét készülék 9 erősített csatornával, teljes körű Dolby Atmos és DTS:X támogatással, IMAX Enhanced tanúsítvánnyal és számos online streaming lehetőséggel, valamint vezeték nélküli funkcióval érkezik.

A gyártó leírása alapján az IMAX Enhanced képes egy teljesen új szintre emelni az otthoni moziélményt azáltal, hogy a kép- és hangélményt teljesen a készítők elképzelése szerinti értékekre állítja az otthoni környezetben. Ennek köszönhetően mindig szinte pontosan az hallható és látható, amit a film rendezője megálmodott.

Az új modellek szolgáltatásainak kínálatban megtalálhatók a legnépszerűbb online zenei platformok (Amazon Music, Spotify, Tidal, Deezer) és számos különböző vezeték nélküli kapcsolatra biztosítanak lehetőséget (Bluetooth, Wi-Fi, Airplay 2, Works with SONOS, Chromecast built-in, DTS Play-Fi, FlareConnect). Nem maradt ki a hangvezérlés sem a kínálatból, melyet a Google asszisztense biztosít, de használatához egy kiegészítő okoshangszóró szükséges.

A sokcsatornás hangformátumok feldolgozása szintén frissült. A Dolby Atmos és DTS:X mellé bekerült a magassági hangcsatornák virtuális létrehozásáért felelős Dolby Atmos Height Virtualizer és DTS Virtual:X, a 3D hangformátumok megfelelő otthoni megszólaltatásáért pedig az MCACC szobakorrekciós rendszer továbbfejlesztett változata felel. A fejlett hangfeldolgozáshoz megfelelő teljesítmény is jár, ezért a kisebb modellbe 185 W, a nagyobba 215 W teljesítményű erősítők kerültek csatornánként.

A képformátumok közül sem maradtak ki a legújabb változatok, ennek köszönhetően az LX304 és az LX504 könnyedén megbirkózik a HDR10, a Dolby Vision és a HLG nagy dinamikatartományú és a BT.2020 színterű 4K videóanyagokkal is.

A Pioneer két legújabb LX modellje áprilisban érkezik az európai kereskedések polcaira, de az IMAX Enhanced funkcióra még egy kicsit várni kell, mivel az csak később, egy firmware frissítéssel kerül majd a készülékekre.

A legkisebb LX modellek árai nagyjából 1.000€ (VSX-LX304) és 1.400€ (VSX-LX504) környékén alakulnak, a magyarországi megjelenésről és a hazai árakról jelenleg pontos információk nem állnak rendelkezésre.

forrás: pioneer