Házimozi – EISA DÍJAK 2019 – 2020

Az idei évben is kiosztották a EISA díjakat, melyeket 29 ország 55 elektronikai magazinjának különleges szövetsége ítél meg évről évre. Talán soha ennyi díjazott nem született, mint idén.

Forrás: EISA.eu

Íme a díjazottak:

Legjobb alsó-középkategóriás AV erősítő 2019-2020: Denon AVR-X2600H

Könnyen használható és nagy teljesítményt kínál a megfizethető Denon AVR-X2600H modell. A készülék támogatja a Dolby Atmos, DTS: X és virtuális magasság technológiákat, így a 7.2 csatornás receiver frissítést biztosít a klasszikus házimozi rendszerekhez. A rendelkezésre állnak a hagyományos Denon szolgáltatások, köztük a HEOS multiroom streaming funkció és a felhasználóbarát Setup Assistant, de az AirPlay 2 és eARC kompatibilitást is megkapjuk. A készülék kezeli a Buetooth fejhallgatókat, de olyan előremutató funkciók is helyet kaptak, mint a játékkonzolok használatát segítő HDCP 2.3 vagy az ALLM (Auto Low Latecy Mode) opciók. A hangutasításokat az Apple Siri és Google Assistant kezeli. A legfontosabb azonban, hogy az AVR-X2600H remek teljesítményű előadó függetlenül attól, hogy mozi vagy kedvenc zenék vannak terítéken.

Legjobb ár/érték arányú házimozi hangfal szett 2019-2020: DALI OBERON széria

A DALI Oberon termékcsalád bizonyítja, hogy a skandináv dizájn és vonzó hangélmény házasítása győztes ajánlatnak számít. Az ultra-kompakt OBERON 1 és kisméretű OBERON 3 polc hangfalak, a karcsú OBERON 5 és zászlóshajó OBERON 7 álló hangsugárzót tartalmazó sorozat vonzó külsővel rendelkezik és kiemelkedő teljesítményt kínál, ráadásul az OBERON On-Wall és VOKAL centersugrázókkal lenyűgöző és megfizethető házimozi szett hozható létre. A csúcskategóriás EPICON és RUBICON sorozattól örökölt meghajtó technológia, s a DALI SMC mágneses rendszere zene és filmek esetében is jutalmaz, kiegyensúlyozott és meggyőző prezentációt biztosít. Ez a sorozat jól néz ki és nagyszerűen szól…

Legjobb High-End házimozi erősítő 2019-2020: Focal Astral 16

Tizenkét csatornás erősítés és tizenhat csatornás feldolgozás jellemzi a FOCAL Astra 16 egydobozos megoldását, amely átfogó beállítási lehetőségeket és referencia szintű teljesítményt biztosít a prémium színházi rendszerek számára. Az alapot, egy 200W teljesítményű D-osztályú erősítő fokozat biztosítja függetlenül attól, hogy intenzív Dolby Atmos, DTS: X, AURO 3D vagy surround formátum megszólaltatására van igény. A teljes hangtartomány optimalizálásáról, illetve a helyiség korrekcióról a Dirac Live EQ gondoskodik. A készülék rendkívüli rugalmasságot kínál. A hangmérnökök biztosan értékelik majd a többzónás képességeket, intelligens vezérlőrendszerekkel való integrációt, távfelügyeleti lehetőségeket és 4K HDMI implementációt, míg a végfelhasználóknak csak a kifejező, részletekben gazdag és mindent betöltő hangélmény marad.

Legjobb kompakt THX minősítésű hangfal szett 2019-2020: Arendal Sound 1723 Monitor S THX 5.1

Az Arendal Sound THX tanúsítvánnyal rendelkező, többcsatornás csomagja könnyen elhelyezhető hangfalakból áll és kiváló teljesítményt kínál. A kétutas 1723 Monitor S THX állványos hangfal 6,5 hüvelykes közepes meghajtóval és hullámvezetővel ellátott magassugárzóval rendelkezik, transzparens hangot, kiváló diszperziót és extrém dinamikát kínál. A nagyszerű teljesítményt az Arendal Sound Tri-Axial Surround S THX centersugárzó is hozza, amely kiterjedt hátsó hangteret képes létrehozni. A drámai, mély basszusokról az 1723 Subwoofer 2 gondoskodik, a feszes mélyhangok  a 13,8 hüvelykes push-push meghajtónak és 1 kW teljesítményű erőműnek köszönhető. A tervezés és a kivitelezés ebben az árkategóriában nagyszerű. 

Legjobb házimozi mélysugárzó 2019-2020: SVS SB-3000

Az SVS SB-3000 mélyláda a felsőkategóriás modellek teljesítmény szintjét hozza le, egy megfizethető árszintre. A kompakt, zárt kabinetben újonnan tervezett 13,5 hüvelykes meghajtó és 800W teljesítményű Sledge DSP erősítő található. Ez a dedikált mélynyomó sebesség, dinamika, vezérlés tekintetében is kiemelkedően teljesít. A filmek valósággal ütnek, míg a zenék lejátszásakor kicsit visszafogottabb basszust kapunk. Az SVS Bluetooth vezérlő alkalmazása paraméteres EQ-t biztosít a teljesítmény hallgatószobához igazításához, előre beállított értékek kiválasztásával. Akinek fontos a teljesítmény és rugalmas opciókat keres, nehezen fog ellenállni az SB-3000 modellnek.

Legjobb Prémium Házimozi erősítő 2019-2020: NAD T 758 V3

Prémium szolgáltatások megfizethető áron, ez a NAD T758 V3 AV készüléke. A hét csatornás Dolby Atmos/DTS: X modell külső erősítéssel 7.1.4 rendszerré bővíthető, kapunk egy Dirac Live helyiség-korrektort, plusz elérhető a NAD MDC (Modular Design Construction), ami a későbbi bővítést és frissítést könnyíti meg. A BluOS integráció hozzáférést biztosít a streaming zenei platformokhoz, támogatja az MQA lejátszást és multiroom kompatibilitást kínál a Bluesound termékekkel. A receiver teljesítménye naturalista és kifinomult, hangzása a PowerDrive erősítésnek köszönhetően kellően ütős, amit filmezés és zenelejátszás során is biztosít. 

Legjobb prémium soundbar 2019-2020: Sennheiser AMBEO Soundbar

A Sennheiser a bemutatkozó soundbarokkal alaposan átírta az immerzív hangrendszerek szabálykönyvét. A Dolby Atmos, DTS: X és a saját fejlesztésű AMBEO 3D támogatású eszköz feljavítja a sztereó és 5.1 tartalmakat. A rugalmas egydobozos rendszer, bármely forrásból filmszerű élményt kínál, A tizenhárom meghajtó, köztük hat 4 hüvelykes mélynyomó és két felfelé sugárzó egység, meglepően realisztikus hangzást biztosít, határozott csúcsokkal és falrengető basszusokkal. A Sennheiser mikrofon segít a helyiség kalibrációban és pontos prezentációban. A készüléken elhelyezett három HDMI bemenet, egy eARC támogatású kimenet, Bluetooth és Chromecast, valamint hálózati képességek lehetővé teszik, hogy az AMBEO Soundbar hubként működjön, aminek használatát okostelefon-alkalmazás könnyíti meg. A legfontosabb, hogy akik eddig hallották ezt a modellt, sosem felejtik el…

Legjobb „gazdaságos” Soundbar 2019-2020 LG SL8 (SL8YG)

A negyvenkilenc hüvelykes, vagy nagyobb tévékhez tervezett LG SL8YG célja, moziélményt csempészni a nappaliba. A 3.1.2 csatornás rendszer, egy okosan tervezett, jó megjelenésű soundbart és vezeték nélküli mélysugárzót tartalmaz. A készülék Dolby Atmos és DTS: X dekódolásra képes, ezen felül a Meridian Audio által fejlesztett DSP biztosítja a hibátlan hangzást. A készülék dinamikus teljesítményt kínál, opcionális vezeték nélküli hangszórókkal 5.1.2 kiosztású rendszerré bővíthető, Bluetooth vagy Chromecast használatával zenelejátszásra is alkalmas. További funkciók közé tartozik a HDMI csatlakozás, ami lehetővé teszi a 4K HDR források használatát, illetve a Google Assistant, amely hangvezérlést és az intelligens rendszerek integrációját teszi lehetővé. Ez egy kiváló, sokoldaló készülék.

Legjobb TV hangrendszer 2019-2020: DALI KATCH ONE

Miként tehető jobbá a DALI KATCH vezetékmentes hangsugárzója? A méret növelésével és szolgáltatások bővítésével a tévé függők és a zenerajongók is célkeresztbe kerültek. A DALI KATCH ONE falra szerelhető, de opcionális lábakat is kapott. A stílusos házba tíz meghajtós tömb, 4x50W teljesítményű erősítő és DSP került. A készülék HDMI ARC, digitális optikai csatlakozón, vagy aptX Bluetooth kapcsolaton keresztül erős, de árnyalt basszust és kiváló hang/párbeszéd tisztaságot kínál, széles sztereó hangkép mellett, ami beépített EQ módokkal befolyásolható. A berendezés a DALI kompakt távirányítójával könnyen kezelhető, elegáns és kifinomult, kétcsatornás hangrendszer.

Legjobb AV kiegészítő 2019-2020: IsoTek SMART Delta

Minden házimozi rendszernek szüksége van többek között energiára, de csupán a tiszta energia biztosítja az összes komponens (hang és kép) legjobb teljesítményét. Az IsoTek SMART Power termékcsaládja ezt a többletet kínálja, tisztítja az elektromos ellátást, csökkenti a zajt, s védelmet nyújt a tüskék és túlfeszültség ellen. A vezérlés LAN vagy WiFi segítségével is megoldott, beállítható a be- és kikapcsolási sorrend, címkézhetők az egyes kimenetek, s akár telefon alkalmazáson keresztül is felügyelhető a rendszer. A készüléket nem véletlenül hívják “SMART”-nak, ugyanis a rendszer teljesítményére gyakorolt hatása lenyűgöző.

Legjobb univerzális Blu-Ray lejátszó 2019-2020: Pioneer UDP-LX500

Az UDP-LX500 sokoldalú, számos szolgáltatást kínáló modell. Nem csupán az egyik legmodernebb Blu-ray lejátszó, hanem csúcskategóriás audió lejátszó is amivel könnyedén feljavítható egy házimozi rendszer. Videó oldalon megtalálható a HDR10+ és Dolby Vision támogatás, dinamikus HDR formátumok kezelése a metaadat információkkal együtt. Az audiofilek a CD, SACD és DVD-Audio kompatibilitásnak örülhetnek, de a nagy felbontású DSD állományok támogatása sem maradt ki. A hangminőség pontos és részletes, míg az UHD lemezek tűéles és színpontos megjelenítéssel kápráztatnak el. A készülék prémium jellege a tervezésen és kivitelezésen is látszik, csendesen működik és gyönyörű, így sosem kell elrejteni szem elől…