Hamarosan érkezik az Inakustik első Referenz AIR tápkábele

A kábelspecialista Inakustik kínálatának felső kategóriájában már jó ideje előkelő helyet foglalnak el a Referenz AIR elnevezésű kábelek, melyek különleges kialakítással és légszigetelt kivitellel rendelkeznek. A modellek között eddig csak összekötő- és hangszórókábelek voltak megtalálhatók, most azonban a gyártó bejelentette az AIR sorozathoz tartozó első tápkábelét.

A tápkábelekre jelentős feladat hárul a hifi és házimozi rendszerekben, mivel ez az összekötő biztosítja a megfelelő áramellátást a kényes elektronikák részére. Az Inakustik szakemberei is tisztában vannak a tápellátás jelentőségével, ezért az új AC-2404 AIR tápkábel tervezésének minden részletére nagy figyelmet fordítottak.

Az újdonság egymástól elválasztott és speciális távtartókkal biztosított, spirál vezetőgeometriával rendelkezik, a vezetők pedig különleges, többszálas kialakítást kaptak. Az egyedi felépítés csillapítja a vezetékekben folyó áram által gerjesztett mágneses mezők hatását, továbbá a környezetből érkező zavarokat is hatékonyan képes kiszűrni.

Az AIR modellekre jellemző légszigetelt kivitelt az új tápkábelnél kissé módosították, ezért a réz vezetőkre nem a többi modell esetében alkalmazott lakkréteg, hanem polietilén szigetelés került. A vezetők 2 x 2 vezetékből álló felépítést kaptak, keresztmetszetük pedig 1.5 négyzetmilliméter vezetőszálanként.

A kézzel összeszerelt újdonság minden darabjának elkészítése több munkaórát igényel, az elkészült példányokat pedig a gyártó gondos vizsgálatnak veti alá, majd egyedileg sorszámozza, ezzel garantálva a kiemelkedő minőséget.

A gyártó információi alapján az AC-2404 AIR folyamatos, gyors és stabil, továbbá zavarmentes tápellátást biztosít még az érzékeny high-end készülékek részére is, így azok képesek tudásuk maximumát nyújtani.

Az Inakustik AC-2404 AIR egyméteres alapváltozata várhatóan 1.100€-s (kb. 350.000,-Ft) áron kerül forgalomba, a különleges high-end csatlakozókkal szerelt kivitel pedig 1.540€ (kb. 490.000,-Ft) ellenében vihető haza. A pontos megjelenésről és a hivatalos magyarországi árakról jelenleg nem áll rendelkezésre információ.

forrás: inakustik