Hamarosan érkezik a McIntosh MX180 – 8K UHD csúcs AV-processzor

A McIntosh Labs. bemutatta legújabb csúcs AV- processzorát, ami nem csak tudásával, hanem árazásával is felülmúlja a cég korábbi termékeit.

A MCINTOSH MX180 AV-processzor összesen tizenhat csatorna kezelésére képes, így akár 15.1 vagy 9.1.6 konfigurációban is üzemelhet. A készülék 8K kompatibilis és támogatja a 8K/60Hz és a 4K/120Hz videojel továbbítást. A HDMI 2.1 terminálok (öt bemenet és két kimenet) mindegyike támogatja a HDCP 2.3, 4:4:4 Color, Rec. 2020, Dynamic Lip-Sync és Quick Media Switching (QMS) szabványokat, valamint a 3D videók továbbítását.

A legújabb HDMI szabványnak köszönhetően rendelkezésre állnak olyan funkciók, mint az Auto Low Latency Mode (ALLM), a Quick Frame Transport (QFT), a Quick Media Switch (QMS) és a Variable Refresh Rate (VRR), de a HDR10 HDR10+ és Dolby Vision, valamint a HLG kompatibilitás sem maradt ki. Az egyik HDMI kimeneten az ARC/eARC funkció is elérhető, továbbá két megjelenítő egyidejű használatát is támogatja.

A számos digitális bemenet között található egy analóg mozgó-mágneses (MM) lemezjátszó előerősítő bemenet is, extraként pedig egy-egy analóg és koaxiális digitális, kétcsatornás Zone B kimenetet is helyet kapott a hátoldalon. További érdekesség, hogy a hangsugárzók konfigurációjától függően a kimenetek közül négy kettős-erősítésre vagy további mélynyomók meghajtására is alkalmas. Az MX180 a legújabb analóg-digitális átalakító technológiával rendelkezik. Minden analóg és digitális eszköz címkézhető és a hangerőszintek illeszthetők, amivel egyszerűen kiküszöbölhetők a forrásváltáskor jelentkező eltérések.

Az újdonság a hagyományos surround hangformátumok mellett képes a Dolby Atmos, a DTS: X Pro és a Auro-3D kezelésére, az akusztikus anomáliákat pedig a beépített RoomPerfect technológiával képes korrigálni.

A McIntosh újdonsága a tengerentúlon már elérhető, az európai forgalmazás várhatóan áprilisban kezdődik. Az újdonság jelenleg 30.000USD (kb. 9.750.000,-Ft) ellenében vihető haza az USA-ban, a hazai árról jelenleg nincs információ.

forrás: mcintoshlab