Hamarosan érkezik a KEF LSX II

A gyártó közleménye alapján az új generációs modell több, mint az eredeti KEF LSX frissítése. Az újdoság számos megoldást és technológiát örökölt az LS50 Wireless II nagytestvértől, a HDMI eARC és az USB-C csatlakozási lehetőségek pedig a korábbinál rugalmasabb felhasználást biztosítanak.

Az LSX II-be a KEF 11. generációs Uni-Q meghajtórendszerének áttervezett, speciálisan ehhez a hangsugárzóhoz keszített verziója került. A Uni-Q technológia biztosítja, hogy a magassugárzó a mélysugárzó pontos akusztikai középpontjában helyezkedik el, így a hanszóróegység pontforrásként működik.

A magas és mélyközépsugárzóhoz is különálló erősítő tartozik, az összesen 200 W teljesítményt pedig a Music Integrity Engine névre keresztelet platforn optimalizálja, akár a hallgatási körülménykehez is.

A KEF LSX II megújult színválasztékban készül, melyek között magasfényű, Kvadrat szövet borítású és egy speciáslis kivitel is található. A különleges megjelenések ismét Michael Young ipari formatervező alkotásai, az elérhető színek pedig; selymfényű „ásványi fehér” és „lávavörös”, magasfényű „karbonfekete” és „kobaltkék” és egy speciális „Soundwave by Terence Conran Edition” is piacra kerül, amely az ikonikus brit tervező egyik utolsó közös munkája a gyártóval.

Az LSX II számos új szolgáltatást kínál a KEF Connect alkalmazáson keresztül. Elérhető többek között az Amazon Music, Qobuz, Deezer és Tidal , valamint a népszerű internetes rádiók. A Bluetooth mellett az Airplay2 és Chromecast támogatás is helyet kapott, továbbá a natív alkalmazásokkal közvetlen stream érhető el a Spotify Connect vagy QPlay szolgáltatásból, de a NAS zeneszerveren tárolt zenei állományok lejátszása is egyszerűen kezelhető.

A Room EQ DSP használatával a rendszer egyszerűen finomhangolható, a gyári beállításoknak köszönhetően pedig a hangsugárzók telepítése pillanatok alatt elvégezhető. A formátumok között megtalálható a PCM (24-bit/384 kHz) a DSD és az MQA is.

Az LSX II június végén, 1.199 £-os áron kerül forgalomba. A hazai megjelenésről és a magyarországi hivatalos árról jelenleg nincs információ.

forrás: kef