Hamarosan a boltok polcain a Marantz új hálózati lejátszója

A Marantz kínálatában a 6000-es modellek mindig is az arany középutat jelentették, ahol a minőség kedvező árral találkozott. A gyártó a jelek szerint ezen nem is kíván változtatni, így ennek köszönhetően a legújabb, NA6006 nevet viselő hálózati lejátszó szintén az elődök hagyományait viszi tovább, de kissé megújult formában.

Az újdonságból nem maradtak ki a legújabb szolgáltatások, így többek között a burkolat alá bekerült az AirPlay 2, az Amazon Alexa, de az elmaradhatatlan HEOS multi-room is helyet kapott. A legújabb szolgáltatásokon túl azonban az NA6006 megkapta a felsőbb kategóriában alkalmazott digitális szűrőtechnológiát, valamint a D/A átalakító chip is új beszállítótól érkezett.

A Marantz NA6006 otthoni vezetékes és vezeték nélküli hálózaton, mobileszközökről vagy a csatlakoztatott USB eszközökről is képes zenét lejátszani. A formátumok közül könnyedén megbirkózik a szokásos WAV, FLAC vagy Apple Lossless anyagokkal, de az 5.6MHz-es DSD sem jelent számára akadályt. A legnépszerűbb stream-szolgáltatások is helyet kaptak a készülékben, így könnyedén elérhető a Spotify, a Deezer vagy az Amazon online zenei kínálata.

A beépített HEOS technológia lehetővé teszi az egyszerű, többszobás zenelejátszást, mely kompatibilis a további HEOS képes eszközökkel, AV erősítőkkel és vezeték nélküli hangsugárzókkal. A multi-room szolgáltatás vezérléséhez egy jól  használható iOS és Android eszközökre elérhető alkalmazás áll rendelkezésre, de aki érintés nélkül szeretné vezérelni az újdonságot, az megteheti az Amazon Alexa segítségével. A hagyományosabb vezeték nélküli kapcsolatra vágyók igényeit pedig, a beépített kétsávos Wi-Fi és a megszokott Bluetooth kapcsolat hivatott kielégíteni.

A szolgáltatásokon túl az újdonság beltartalma is jelentős módosításokon esett át. A gyártó egyedi HDAM (Hyper-Dynamic Amplifier Module) áramköre mellé bekerült az eddig csak a felsőbb kategóriákban alkalmazott MMDF (Marantz Musical Digital Filtering) digitális szűrő-technológia, a korábban alkalmazott Cirrus Logic D/A chip-et egy ESS Sabre ES9016 modell váltotta, a belső jelutak rövidebbek lettek, a készülékház pedig kettős, szendvicsszerkezetű felépítést kapott.

A készülék hátoldalára, a már szokásosnak nevezhető Wi-Fi antennák, Ethernet aljzat, valamint analóg és digitális csatlakozási lehetőségek kerültek, mely utóbbiak közül csak optikai kapcsolat áll rendelkezésre. Azonban az analóg kimeneteknél már figyelmesebb volt a gyártó és a fix kimeneti szinttel rendelkező csatlakozók mellé egy változtatható jelerősségű párost is felszerelt, gondolva azokra, akik aktív hangkeltőkhöz vagy közvetlenül végfokerősítőhöz csatlakoztatnák hálózati lejátszójukat.

A Marantz NA6006 hálózati lejátszó már szeptember első heteiben a boltok polcaira kerülhet, ára pedig várhatóan 599€ (kb. 195.000,-Ft) körül alakul. A magyarországi megjelenésről és a hazai árakról jelenleg még nem áll rendelkezésre pontos információ.

forrás: marantz