Frissítés érkezett a Cambridge Audio CXUHD lejátszókra

Az elérhető firmware-frissítéssel a Cambridge Audio CXUHD Blu-ray lejátszója a Sony TV-k Dolby Vision profilját és a HDR10+ formátumot is támogatja.

Bár a Cambridge Audio CXUHD gyártása már kb. másfél éve leállt, a gyár mégis betartotta azon ígéretét, mely szerint tovább támogatja a készülék szolgáltatásait egy friss firmware verzión keresztül.

CXUHD belső felépítés
CXUHD belső felépítése

Mint az köztudott, a CXUHD az Oppo UDP-203 készülékkel készült egy gyártósoron, amivel részben közös alapokkal is rendelkezett. (A Cambridge CXUHD nem tartalmazott DAC-ot, Ő a képminőségre fejlesztett rá. Ez volt a lényegi szemléleti különbség a két típus között) Amikor az Oppo 2018 áprilisában bejelentette, hogy az leáll a Blu-ray lejátszók gyártásával a Cambridge Audio CXUHD végnapjai is meg voltak számlálva. A gyár azonban biztosította a fogyasztókat, hogy lejátszójuk ezután is megkapja majd a rendszeres frissítéseket.

Oppo UDP-203 belső

Bár a Cambridge Audio CXUHD Blu-ray lejátszó már a kezdetekkor támogatta a HDR10 és Dolby Vision formátumokat, a HDR10+ formátum támogatása csak a legújabb, 66-0614 verziójú firmware telepítése után érhető el. (További információk ezen a linken találhatóak meg)

Továbbá a legfrissebb firmware alkalmassá teszi a lejátszót, hogy egyes Sony csúcskategóriás TV-k HDMI bemenetére az azok által értelmezhető Dolby Vision tartalmakat küldhessen.