Friss hírek a 2018 -as LG OLED TV-kről

Az LG nemrég hozta nyilvánosságra a 2018-as OLED TV modelljeit, melyek között FHD modell már nem szerepel, de a jelek szerint a G sorozat is eltűnik.

Az LG bejelentése alapján a 2018-as OLED flotta darabjai fel lesznek szerelve a beszédfelismerő és az okosotthon készülékeit vezérlő ThinQ® mesterséges intelligenciával (AI) és az új generációs α9 és a legkisebb modell α7 képfeldolgozó processzorral.

A legfrissebb újdonságok között van a 120 képkocka/sec támogatás, mely a HDMI 2.1 csatlakozók hiányában csak streaming formában lesz elérhető.

A 2018-as modellek szinte teljes körű támogatást nyújtanak a nagy dinamikatartományú tartalmakhoz, úgy mind a HDR10, Dolby Vision, Hybrid Log Gamma (HLG) és a Technicolor Advanced HDR formátumokhoz, a HDR10+ formátum támogatottságáról jelenleg nincs információ.

A hangformátumok is változnak, az LG teljes Dolby Atmos támogatást kínál minden OLED modelljéhez, melyek természetesen nem tudnak teljes valójukban megszólalni a TV-k beépített hangrendszerén, de képesek továbbítani a hangsáv jelét például egy AV erősítőhöz.

Az LG 2018-as OLED TV-i várhatóan júniustól kerülnek a boltok polcaira.