Európába is érkezik Apple HomePod nevű okos hangszórója

Az Apple már korábban is ígérte, most pedig úgy néz ki, hogy valóban érkezik a cég első okos hangszórója, ami a HomePod nevet kapta.

A HomePod-ot az Apple először 2017 júniusában jelentette be, az értékesítés kezdetét pedig decemberre ígérték, de novemberben kicsit toltak a dátumon és a megjelenést 2018 elejére tették át. A módosított dátumot úgy látszik tartja is a gyártó, mivel bejelentették, hogy a HomePod 2018 január 26-tól rendelhető és az első darabok február 9-én kerülhetnek tulajdonosaikhoz az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában, Európában erre úgy néz ki, hogy tavaszig kell várni.

A HomePod az Apple első ilyen jellegű okos eszköze, aminek olyan konkurensekkel szemben kell helyt állnia, mint a Google Home vagy az Amazon Echo, így nagyok az elvárások vele szemben. Technikai adatai alapján jó eséllyel is indul, mivel felszerelték egy A8 processzorral, egy mély-közép hangszóróval, hat darab mikrofonnal, hét darab magassugárzóval és mindezt egy nagyjából 170x140mm-es helyre gyömöszölték bele.

A HomePod kábellel mindössze csak az elektromos hálózathoz tud kapcsolódni, nincs rajta optikai,  jack bemenet, mint például a vetélytársak esetében, nem képes a Bluetooth kapcsolatra sem és további Apple készülékek híján, nem csak nehézkesen hanem egyszerűen lehetetlen a használata. Kinézete a gyártótól megszokott elegáns és letisztult, körbe szövet borítást kapott, az érintésérzékeny kezelőfelület pedig a tetején kapott helyet.

A HomePod az Egyesült Államokban 349$-os, az Egyesült Királyságban pedig 349Ł-os áron kerül forgalomba fekete és fehér színben. Az európai árról még nincs pontos információ, de feltételezzük, hogy hasonló árazással fog tavasszal forgalomba kerülni.