Érkezik a Marantz AV7706 8K Ultra HD AV-processzor

A Marantz új 8K AV-processzora az AV7706 a belépő szerepet tölti be a felső kategóriában. Ennek ellenére az AV7706 nemcsak egy csúcskategóriás AV-processzor, de szolgáltatásokkal gazdagon felszerelt analóg előerősítő is minimális áthallással és javított jel/zaj viszonnyal, a részletes hangfelbontáshoz és sztereó hangképhez.

Marantz ELNA kondenzátorokat és válogatott alkatrészeket használ az AV7706 analóg és digitális részeiben és a legújabb technikát kifinomult mérnöki megoldásokkal ötvözi a prémium minőségű házimozi élmény megteremtéséhez.

Az új Marantz AV7706 számos csatlakozási lehetőségeket kínál, köztük nyolc HDMI bemenetet és három HDMI kimenetet. Egy dedikált 8K HDMI bemenet a HDMI 2.1 specifikációnak megfelelően továbbítja a 8K/60Hz illetve 4K/120Hz videókat is, a további portok pedig támogatják a 4K/60Hz és 4:4:4 Pure Color színkódolást, a HDR10, HDR10+, Dolby Vision és HLG HDR, valamint a 3D formátumokat, a BT 2020-at és a legújabb HDCP 2.3 másolásvédelmi szabványt.

A Dynamic HDR a kép minőségét javítja, az élvezetes játékot az automatikus alacsony késleltetési mód (ALLM), a gyors képátvitel (QFT), és a változó képfrissítési gyakoriság (VRR) funkciók biztosítják. A videoprocesszor bármely natív videoforrást képes 8K minőségre felskálázni, a HDMI eARC az objektumalapú Dolby Atmos és DTS:X és akár 7.1 csatornás tömörítetlen hangformátumokat is képes továbbítani a kompatibilis TV-ktől.

A legújabb 3D hangélmény érdekében az AV7706 támogatja a Dolby Atmos, a Dolby Atmos Height Virtualization, a DTS:X, a DTS Virtual:X 3D és az Auro-3D hangformátumokat, valamint virtualizációs technológiákat és az IMAX Enhanced formátum sem maradt ki a kínálatból.

Az AV7706 is rendelkezik a Marantz Hyper Dynamic Amplifier Module (HDAM) technológiájával, amely szélessávú jelátvitelt és maximális dinamikatartományt kínál az optimális hangminőség érdekében. Az analóg előerősítő fokozat árnyékolt tápegységet kapott, az elérhető legnagyobb pontosságot, széles dinamikatartományt és alacsony torzítást pedig az összes csatornán referenciaosztályú 32 bites AKM D/A konverterek biztosítják.

A gyártó nem feledkezett meg a bakelitlemezek szerelmeseiről sem, ezért az AV7706 lemezjátszó fokozata is megkapta a Marantz HDAM technológiáját. A gyártó leírása alapján így „a lemezjátszó előfok megőrzi az analóg zene karakterét és valódiságát”. A Marantz nem kevesebbet állít mint, hogy az AV7706 minden hangot pontosan úgy reprodukál, ahogyan azt a zene vagy a film alkotói, hangmérnökei megalkották, a csendes pillanatoktól a mozgalmas akció jelenetekig.

A Marantz AV7706 2.399 € (kb. 855.000 Ft) áron kerül forgalomba Európában.

forrás: marantz