Érkezik a DALI Rubicon 6 Black Edition

A DALI-nál feltehetően új szelek fújnak, mivel a vizuálisan átalakított Opticon széria után, egy másik modellt is teljesen feketébe öltöztettek a gyárban. Az újdonság a Rubicon sorozat 6-os modellje, amely matt fekete külsőt, átalakított belsőt és komolyabb árcédulát kapott, ráadásul az exkluzív Rubicon 6 Black Edition változatból mindössze 444 sorszámozott pár kerül forgalomba.

Az újdonság 165 mm-es hangszóró membránjai a DALI védjegyének is számító cellulóz-farost kompozit anyagból készültek és fekete színűek. Utóbbi részlet az új modellnek különleges vizuális megjelenést biztosít, mivel a DALI egyedi vöröses-bordó színű membránjainak nagyjából 20 évvel ezelőtti bevezetése óta a Rubicon 6 Black Edition az első hangsugárzó a dán specialistától, amelynél eltekintettek ettől a védjegytől. 

A Rubicon 6 Black Edition hibrid magassugárzó egysége a sorozat többi modeljénél is alkalmazott 29 mm-es szövet dóm és szalagsugárzó párosból áll, amely utóbbi kizárólag a legmagasabb, 14.000 Hz feletti frekvenciák megszóllaltatásáért felel. A magassugárzó-egység stílusosan egy feketére eloxált alumínium panelen kapott helyet.

A Rubicon 6 Black Edition olyan további megoldásokkal is rendelkezik, amelyek jelentősen javítják a hang minőségét az eredeti változathoz képest. A belső kábelezést tiszta ezüstre cserélték, a keresztváltóba pedig prémium minőségű Mundorf kondenzátorok kerültek. Ezeknek az módosításoknak köszönhetően a Rubicon 6 Black Edition finomabb felbontásra képes a közép- és magas tartományokban, továbbá pontosabb basszus reprodukcióval rendelkezik.

A DALI Rubicon Black Edition kizárólag a hivatalos márkakereskedőknél lesz elérhető limitált, 444 darabos (pár) mennyiségben, ajánlott kiskereskedelmi ára pedig darabonként 1.999 € (kb: 725.000,-Ft).

forrás: dali