Egy újabb multi-room hangszóróval, a G10-el bővül az Audio Pro kínálata

Az ügyfelek Airplay 2-t és Google Cast-ot akartak és az Audio Pro engedett a nyomásnak. A többszörös díjnyertes svéd audio cég a G10 elnevezésű hangsugárzóval válaszolt. „Természetesen már évek óta a multiroom funkciók széles választékát tudjuk kínálni a már létező hangsugárzó választékunkkal, de az ügyfelek folyamatosan hangot adtak az AirPlay2 és Google Cast szolgáltatások iránti vágyuknak”, mondta Jens Henriksen az Audio Pro CCO-ja. „Miközben egy kompatibilis hangsugárzó létrehozásán dolgoztunk, úgy gondoltuk, hogy itt nem állunk meg, és a Google Assistant képességet is integráljuk, hogy az ügyfelek hanggal kényelmesen vezérelhessék a zenét, egyszerűen csak beszéddel. Ennek lett az eredménye az Audio Pro G10.”

„Korábban már sikeresen kínáltunk ilyen szintű hangvezérlést a komoly elismeréseknek örvendő Addon C5A-val, de akkor az Amazon Alexa szolgáltatást integráltuk”, magyarázta Jens Henriksen. „Most próbálunk még jobban megfelelni a különböző piacokon tapasztalt igényeknek és szeretnénk elérni azokat az ügyfeleket, akik a Google platformját részesítik előnyben az Amazonéval szemben. A Google Cast funkcióval a G10 képes más Google Cast eszközökkel egy multiroom rendszert létrehozni. Ez lehetővé teszi a Cast-kompatibilis hangszórók hangvezérlést egy csoportban vagy egész háztartás esetén is, még akkor is, ha azok közvetlenül nem rendelkeznek beépített Google Assistant funkcióval.”

Köszönhetően a kis méretnek, a G10-nek nagyon könnyű helyet találni otthon vagy akár máshol, de akár falra is lehet szerelni vagy a napjainkba egyre inkább elterjedő mennyezeti sínre is, ami elég egyedi lehetőség a piacon. Jans Henriksen tisztázta: „Természetesen a hangvezérlési funkció megkönnyíti az ilyen felszerelést, de már egy ideje vizsgáljuk a dolgot. Az elektromos síneket már évek óta használják a nyilvános installációknál, főleg spotlámpák csatlakoztatásához és elhelyezéséhez. Azonban az otthoni lakberendezési szektorban is megfigyeltünk egy egyre növekvő trendet. Ehhez az új termékhez kapcsolódóan természetesnek tűnt, hogy leteszteljük a piac reakcióját erre az új innovatív audio telepítési megoldásra. Már eddig is volt tapasztalatunk a sínre telepített hangsugárzókkal, de eddig csak a mi üzleti szegmensünkben, hotelekben, éttermekben, üzletekben stb. Hisszük, hogy hamarosan egyre több ügyfél akar majd ilyen típusú hangsugárzókat az életterükben is.”

Az Audio Pro elkötelezte magát a Google Cast és az AirPlay 2 sztenderd integrálása mellett a jövőben megjelenő termékekbe. Természetesen a cég megtartja mellette saját multiroom rendszerét is, mint alternatívát azok számára, akik inkább ezt a megoldást részesítik előnyben.

Az Audio Pro G10 világos és sötét árnyalatú szürkében lesz elérhető november második felétől.