Drága csúcs OLED TV a Bang & Olufsen-től

A Bang & Olufsen elsősorban sajátos megjelenésű és különleges funkciókkal felszerelt készülékeinek köszönheti hírnevét, melyekhez a legtöbbször elképesztően magas árak társulnak. A gyártó legújabb csúcskategóriás OLED TV-je is ezt az irányvonalat követi, mivel különlegesen egyedi megjelenést és komoly árcédulát kapott.

A B&O nemrég Milánóban mutatta be legújabb csúcskategóriás OLED TV-jét, a 77″-os Beovision Harmony-t. A készülék alapja az LG idei C9 OLED TV készülékére épül, azonban a gyártótól már megszokott egyedi dizájnt és különleges hangrendszert kapott.

A beépített elektronika szinte változatlan az LG hasonló modelljéhez képest, ami teljes 4K/HDR támogatással rendelkezik, valamint bekerültek a legújabb vezeték nélküli (Chromecast, AirPlay2) szolgáltatások is. Arról jelenleg nincs információ, hogy az egyre jobban terjedő „mesterséges intelligenciák” közül melyik változatok kaptak helyet a készülékben, azonban várhatóan ebben sem lesz nagy eltérés a koreai gyártó modelljeihez képest.

A Beovision Harmony külseje azonban tejesen egyedi megjelenést kapott, ahol főként a prémium minőségű alumínium és fa dominál. A különleges dizájnt tovább fokozza, hogy a készüléket és annak előlapját elektromos motorok mozgatják, melyek bekapcsoláskor a kijelzőt felemelik, a képernyőt készenléti üzemben takaró, két részből álló hangsugárzó-előlapot pedig egymástól ellentétes irányba, 90 fokkal elforgatják. Utóbbi a gyártó kisfilmje alapján látványosnak ígérkezik, azonban a hi-tech megjelenésen túl gyakorlati funkcióval nem rendelkezik.

Az LG 77″-os C sorozatú OLED készülékére épülő Beovision Harmony nem lesz olcsó, mivel a kiszivárgott információk alapján közel 19.000€-t (kb. 6.000.000,-Ft) kér a gyártó minden darabért, ami feltehetően a különleges dizájn megoldásoknak és a prémium anyaghasználatnak köszönhető, nem pedig a technológiai újdonságoknak.

forrás: bang&olufsen