Dolby Vision képpel és Atmos hanggal támad a Mátrix

A Warner Bros a napokban megerősítette, hogy a nagy sikerű The Matrix hamarosan 4K HDR kiadásban és Dolby Atmos hangsávval kerül a boltok polcaira UHD BD formájában, de napjaink igényeihez igazodva online formában is megvásárolható lesz.

Készen állsz a piros tablettára? Most kékben kapod.

A Wachowski testvérek klasszikusnak számító kultfilmje lassan már 20 éve, 1999-ben került először a mozikba és azonnal sikert aratott. A Warner Bros most elérkezettnek látta az időt, hogy ennek a korszakalkotó sci-fi-nek a 4K HDR változatával lepje meg a rajongókat, ami nagy örömünkre nem a szokásos felkonvertált változatot jelenti. Az eredeti anyag szerencsére 35mm-es filmre készült, így a film képkockánként történő szkennelésével valódi 4K minőséget érhettek el. A kép nem csak 4K felbontást kapott, hanem HDR formátumot Dolby Vision változatban, ami a jelenlegi legjobb képminőséget garantálja. A remaster-t Bill Pope, az eredeti alkotás operatőre felügyelte a lehető legjobb eredmény érdekében.

A feljavított képminőség mellé új, objektumalapú hang jár, ezért Dolby Atmos hangsáv is került a remaster-elt változatra. Az új kiadás számos extrát tartalmaz, többek között Wachowski-ék bevezetőjé, több hangkommentárt és olyan rövidfilmeket, mint a „The Matrix Revisited”, a „Follow the White Rabbit” és a „Take the Red Pill”.

dolby vision atmos matrix

A forgalmazó eddig csak az első rész megjelenését erősítette meg UHD Blu-ray lemezen és online formában, így a folytatásokról nincs információnk, de feltehetőleg a The Martix felturbózott kiadásának sikere esetén a további részek is érkeznek „újratöltve”.  A folytatások előtt azonban kíváncsian várjuk, hogy az „álomgyárban” mit tudtak hozzátenni az amúgy is formabontó látványvilágú filmhez az új technikák alkalmazásával.

További jó hír, hogy nem csak a The Matrix az egyetlen kasszasiker ami felújított változatban megjelenik, mivel olyan alkotások is 4K HDR transzfert kaptak, mint az 2001: Űrodüsszeia, a Jurassic Park kollekció, a Gladiátor vagy a Ryan közlegény megmentése.

A The Matrix felújított változatának várható megjelenése: 2018 május 22.

forrás: thedigitalbits.com