Dolby Dimension – A Dolby betört a fejhallgatók piacára is

Elgondolkodtató, hogy a manapság meglehetősen zsúfolt fejhallgató piacon van-e szükség új résztvevőre? Azonban, ha az a bizonyos újonc a Dolby, aki a kezdetek óta úttörő szerepet játszik az audio- és videoformátumokban, már lehet létjogosultsága egy új modellnek.

A Dolby, Dimension néven mutatta be legújabb és egyben első vezeték nélküli fejhallgatóját, mellyel párhuzamosan érkezett a szintén saját fejlesztésű Dolby LifeMix nevű technológia is. A LifeMix lényege, hogy a felhasználó szabadon beállíthatja, hogy mennyit szeretne hallani a környezeti hangokból, pontosabban azt, hogy minden háttérzajt átengedjen a fejhallgató vagy teljesen kizárja azokat. A beállítás több fokozatban képes szűrni a külső zajokat, így nem csak egy egyszerű ki-be kapcsolásra ad lehetőséget.

A korábban említett beállítás módosítható a fülhallgatón elhelyezett gombokkal, valamint iOS és Android platformon a Dolby Dimension nevű applikációval.

A Dolby, mint vállalat egy olyan jövőképet vizionál, melyben a fejhallgatók több eszközhöz is kapcsolódhatnak egy időben és a felhasználók  szabadon kiválaszthatják, hogy éppen melyik forráseszköz hangját kívánják hallgatni, legyen az Bluetooth-os TV, számítógép vagy akár egy mobiltelefon.

Mindez jól hangzik és figyelembe véve a Dolby hatalmas tapasztalatát a hangzás terén reméljük, hogy a fejhallgatóba épített, saját tervezésű 40mm-es hangszórók sem fognak kívánni valót hagyni maguk után, tekintve a nem csekély, 599 dolláros tengerentúli bevezető árat.

Sajnos az újdonság öreg kontinensre érkezéséről egyenlőre még nincs pontos dátum, ahogy az európai és a hazai árak sem ismertek jelenleg.

forrás: dolby