Denon AVC-X8500H – Az új Denon zászlóshajó

A Denon hivatalosan is bejelentette, hogy hamarosan érkezik az új csúcs házimozi vevőerősítő AVC-X8500H néven, ami a világon elsőként kínál 13 erősített csatornát, mellyel további erősítők nélkül is kiépíthető egy 7.2.6 vagy 9.2.4 Dolby Atmos, DTS:X vagy Auro 3D konfiguráció is.

Mindezek mellett a gyártó állítása szerint páratlan hangminőséget is kínál az X8500H az alkalmazott legfejlettebb megoldásoknak köszönhetően. A szolgáltatások közé várhatóan bekerül az Amazon Alexa Smart Home Skill hangvezérlés és az eARC  szolgáltatás is, melyek egy későbbi frissítéssel lesznek elérhetők, de az Auro 3D frissítés már további díjfizetés nélkül lesz elérhető a csúcsmodellhez.

A gyártó az X8500H-hoz egy külön HDMI 2.1-es hardveres frissítési csomagot is kínál, amiért külön kell majd fizetni, de a zászlóshajó tulajdonosai nyugodtak lehetnek, hogy nem kell a teljes készüléket cserélniük az új HDMI szabvány megjelenése miatt.

Az AVC-X8500H februártól lesz elérhető Európában fekete és prémium ezüst színben, indulóára várhatóan 3.699€ körül alakul.