Damper Kinetic rezgéscsillapítók az Audio Engineers-től

Az audioeszközök és hangsugárzók megfelelő rezgéscsillapítása nem elhanyagolható egyetlen rendszerben sem. A nemkívánatos vibrációk minimalizálására több cég is kínál kiegészítőket, melyek a különböző megoldások ellenére, hasonló eredményeket ígérnek. Az Audio Engineers újdonsága a fizika alapelveit alkalmazza és a gyártó információi szerint a leghatékonyabb megoldásokat használja.

A Damper Kinetic rezgéscsillapítók a részecskecsillapításon alapuló technológiát alkalmaznak, amely elve a kinetikus energia elnyelése a veszteségek révén, ami a szabadon mozgó részecskék elmozdulásából adódik. A részecskecsillapítás leginkább a homokba dobott kavics viselkedéséhez hasonlít a tengerparton, ahol a homokszemcsék azonnal csökkentik és eloszlatják az ütközés mozgási energiáját.

damper kinetic audio absorber anti-vibration audiosystem audiophile high end audio engineers vibb eaters pure sound

A részecskecsillapítók hatékonysága a veszteségi mechanizmusok kombinációjából származik, beleértve a súrlódást és az impulzuscserét, amelyek a rezgéseket hővé alakítják. Mivel a részecskecsillapítók széles hőmérséklet- és frekvenciatartományban képesek teljesíteni és hosszabb élettartammal rendelkeznek, olyan alkalmazásokban is használták őket, mint például a világűr súlytalan környezetében vagy repülőgép-szerkezetekben.

Damper Kinetic rezgéscsillapítók a fejlett iparban használt anyagok és technológiák rendkívül hatékony kombinációját használják. A rezgéscsillapítók belsejében pontosan méretezett, alacsony ötvözetű, fémalapú mikro-gömbök találhatók, amelyek rendkívül hatékony részecskecsillapítást biztosítanak széles frekvenciatartományban. A fém alapú mikro-gömbök fő összetevője az α-Fe, amely anizotróp tulajdonsága miatt képes hatékonyan csökkenteni az EMI mezőket is.

A készülékre helyezett Damper Kinetic rezgéscsillapítók megnövelik a készülék házának súlyát, ami jelentősen csökkenti a rezgésérzékenységét. A megnövelt súly mellett azonban a rezgéscsillapítók belsejében lévő mikro-gömbök hatékony részecskecsillapítást is biztosítanak. A Damper Kinetic rezgéscsillapítók belsejében lévő fém alapú részecskék különböző méretűek (0,3- 0,5 mm) és gömb alakúak, így minimális a köztük lévő érintkezési felület. A minimálisra csökkentett érintkezési felületek és a nagy sűrűségű anyagszerkezet együttesen rendkívül hatékony rezgéselnyelést biztosít széles frekvenciatartományban.

A Damper Kinetic rezgéscsillapítók, a készülékekkel érintkező felületének mérete, pontosan a csillapítási tömeg és a csillapítási jellemzők alapján lett kialakítva. Külső burkolatának rugalmas anyaga és kialakítása, valamint a mikro-gömb technológia lehetővé teszi a rezgések széles tartományú és hatékony csökkentését a mikrorezonanciáktól a nagyobb energiájú vibrációkig.

damper kinetic audio absorber anti-vibration audiosystem audiophile high end audio engineers vibb eaters pure sound

A Damper Kinetic rezgéscsillapítókat audio- és videoeszközökhöz, projektorokhoz, center-, állványos-, és álló hangsugárzókhoz, valamint audiobútorokhoz és állványokhoz tervezték. A Damper Kinetic rezgéscsillapítók alacsony tervezése megkönnyíti a használatukat audiobútorokban és állványok polcain elhelyezett készülékek esetében. Az alacsony kivitelnek köszönhetően a Damper Kinetic rezgéscsillapítók egyszerűen egymásra is helyezhetők, ha nagyobb csillapítási tömeg szükséges egy adott készülékhez, így moduláris csillapítási rendszer is kialakítható.

A Damper Kinetic rezgéscsillapítók kézzel készülnek az EU-ban, két különböző méretben és súlyban. A kisebb Damper Kinetic M 14 x 14 x 3 cm és 5 font (kb. 2.2 kg), a nagyobb L modell pedig 24 x 14 x 4 cm és 10 font (kb. 4.5 kg) súlyú. A Damper Kinetic modellek ára 99 € és 129€, azonban a hazai forgalmazóknál most jelentős kedvezménnyel vásárolhatók meg az újdonságok.

forrás: audio engineers