Csődöt jelentett az Onkyo

Az 1946-ban alapított japán márka több, mint 70 évig volt meghatározó szereplője az audioiparnak, a cég vezetőinek nyilatkozatai alapján, azonban képtelen volt alkalmazkodni az egyre gyorsabban változó fogyasztói igényekhez.

Az Onkyo Home Entertainment a napokban csődöt jelentett az oszakai kerületi bíróságon, mivel a cég elmaradásainak összege megközelíti a 24 millió USD-t. A gyártó elsősorban erősítők, CD-játszók, tunerek, AV-erősítők és all-in-one audiorendszerek piacán volt jelen, azonban a szoftveralapú tartalomfogyasztás erősödésével a kereslet és a bevétel is csökkeni kezdett.

onkyo csőd

Az első jelek három éve jelentek meg. A társaság felkínálta A/V üzletágát a Marantz és a Denon mögött is álló Sound Unitednek, azonban a tárgyalások eredménytelennek bizonyultak. Az Onkyo anyavállalatát 2021 augusztusában törölték a tőzsdéről, amelyet követően több érdekeltségüket is megpróbálták értékesíteni.

Az A/V üzletágat végül a Sharp és Voxx International vásárolta meg és viszi tovább, így ezt a szegmenst nem érinti a vállalat csődje. A márka fej- és fülhallgató részlege egy befektetési alaphoz került, a hangsugárzókat és egyéb audioeszközöket gyártó üzletág pedig márciusban jelentett csődöt. A márkanév és az A/V szegmens a Sharpnak és a Voxx International-nak köszönhetően továbbra is fennmarad, azonban 70 év után az audioipar egy nagy fejezete véget ért.

forrás: forbes