Chora néven érkezik a Focal legújabb hangsugárzó sorozata

Az új Chora hangsugárzók a jelenleg üresen álló 800-as modellcsalád helyére, de feltételezhetően inkább a már kissé öregnek nevezhető Chorus modellcsalád leváltására készültek, a Focal pedig megfizethető kategóriaként hivatkozik az újdonságokra.

Az új Chora sorozat Franciaországban készül és jelenleg egy állványos és két álló modell képviseli a modellcsaládot. Azonban várhatóan a gyártó hamarosan további darabokkal is bővíti az újdonságok sorát a zenehallgatók és a házimozi rajongók elvárásainak egyaránt megfelelve.

Az újdonságok közös jellemzője a kifinomult forma, anyaghasználat és építési minőség, továbbá a kiemelkedő teljesítmény és precíz megszólalás. A Chora hangsugárzók mindegyike a legújabb „Slatefiber” (polimer és újrahasznosított karbonszál keveréke) membránanyagból készült közép- és mélysugárzókat kapott, a magas frekvenciákért pedig a már jól bevált TNF alumínium/magnézium magassugárzó legújabb generációja felel.

A közép- és mélysugárzókhoz használt „Slatefiber” a Focal legújabb fejlesztése, mely hosszú kutatás / fejlesztés eredménye, paramétereiben pedig túlszárnyalja a kategóriájában korábban alkalmazott anyagokat.

A Chora modellek változatos színekben, fényes vagy matt frontoldallal kerülnek forgalomba, az elhelyezés megkönnyítésének érdekében pedig a reflexport mindegyik típusnál az előlapra került.

A Chora sorozatot jelenleg három, a Chora 806 állványos (690€ – kb. 230.000,-Ft), a Chora 816 két és fél utas (1.250€ – kb. 410.000,-Ft) és a Chora 826 (1.490€ – kb. 490.000,-Ft) háromutas modell képviseli. A forgalmazás szeptemberben indul, a hivatalos magyarországi megjelenésről és a hazai árakról jelenleg még nem állnak rendelkezésre információk.

forrás: focal