CANTON GLE 496.2 AR beépített Atmos sugárzóval

A Canton a belépő GLE sorozatát egészíti ki egy új modellel, amely az egyre népszerűbb objektum alapú hangformátumok támogatását képes egyszerűen biztosítani. A gyártó az új GLE 496.2 AR hangsugárzóba, a front hangsugárzók mellett, integrálta a Dolby Atmos magassági csatornák megszólaltatásához szükséges meghajtókat is.

 A GLE 496.2 AR estében a Canton most először integrálta a Dolby Atmos magassági hangszórókat egy álló hangsugárzóba. A hangsugárzó döntött tetőlapjában elhelyezett meghajtók a mennyezet felé sugározzák a hangot, ahonnan visszaverődve érik el a hallgatási pozíciót. Ez a megoldás azok számára nyújthat kompromisszumot, aki nem tudnak vagy nem szeretnének a szoba mennyezetébe további hangsugárzókat elhelyezni, de ennek ellenére nem akarnak lemondani a 3D hangélményről otthonukban.

A GLE 496.2 AR a sorozat többi modelljével megegyező 25 mm-es alumínium-mangán dóm magassugárzókat kapott. A front hangsugárzó felépítése 3 utas, a 18 cm-es közép- és a 20 cm-es mélysugárzók pedig a gyártó alu-szendvics membránjait kapták. A membránszélek itt is a cég különleges, többszörösen hajtott típusai, melyek pontosabb és nagyobb mértékű kilengést biztosítanak. A hangszórók meghajtásáról a korábbiaknál erősebb mágnesek gondoskodnak, a hangszórókosarak pedig merev polikarbonátból készültek. 

A magassági csatornák megszólaltatásáért felelős Atmos hangsugárzó egy 2 utas, 150 mm-es alu-szendvics mélyközépből és egy 25 mm-es lágy szövetdómból álló egység, amely az enyhén döntött tetőlapban kapott helyet.

A front oldali hangszórók frekvenciamenete 20 Hz – 40 kHz, az Atmos egység pedig 50 Hz és 30 kHz között képes a hangok megfelelő visszaadására. Az újdonság 117 x 21 x 30 cm-es méretekkel rendelkezik, súlya pedig 22 kg darabonként.

Az új modell fekete és fehér színben már rendelhető a márkakereskedőknél, ára pedig Nyugat-Európában 869€ (kb. 320.000,-Ft) darabonként. A hazai elérhetőségről és a hivatalos magyarországi árakról jelenleg nem áll rendelkezésre információ.

forrás: canton