Bugatti Royale: az aktív hangsugárzók Bugatti-ja

A Bugatti a német Tidal Audio-val együttműködve megalkotta az „otthoni zenehallgatás Bugattiját”, a Bugatti Royale aktív hangsugárzót.

Ez már nem az első alkalom, hogy egy high-end audio gyártó együttműködik egy neves autóipari szereplővel olyan audioeszközök gyártásában, amelyek nem egy hiperautó belsejében kapnak helyet. Az elmúlt években a Porsche és a KEF fejleszetett közösen vezeték nélküli hangsugárzókat, de a Klipsch és a McLaren is dolgozott már együtt fejhallgatók gyártásán.

A Bugatti azonban eddig még nem működött együtt senkivel egy különleges és nem az autóiba kerülő audioeszköz létrehozásában, így ez most az első ilyen alkalom. A Bugatti a Royale hangszórók esetében is marad az autóinál már bevált módszereknél, így a hangsugárzókból mindössze két alapváltozatot kínál, fekete és fehér színben, melyek megjelenését a vásárlók egyéni ízlésük szerint szabhatják testre. A kínálatban különleges fafurnérok, szénszál, bőr, sötét alumínium, rozsdamentes acél és különböző nemesfémek közül válogathatnak a megrendelők.

A Royale hangsugárzókat elöl egy Bugatti logó díszíti, a hátoldalán pedig a „Tidal for Bugatti” márkanév található. A Royale hangsugárzók különleges megjelenése mellett méretük és súlyuk is grandiózus, mivel a közel 1,5 méteres magassághoz darabonként 160 kg súly párosul.

Minden Royale hangsugárzó összesen 4 darab 256 mm-es oldalsó és 2 darab 170 mm-es frontoldali alumínium membrános mélysugárzót tartalmaz, melyekhez alap esetben egy kerámia közép- és egy gyémánt magassugárzó társul. A megrendelők azonban kérhetik a kerámia középsugárzó cseréjét a magassugárzóval megegyező gyémánt kivitelre opcionális lehetőségként.

A Royale aktív hangsugárzók Ethernet / LAN és XLR csatlakozásokat is kínálnak, a Royale MC-1 központi egység pedig biztosítja a gyors csatlakozást és az egyszerű használatot.

A különlegességből az információk alapján mindössze 15 pár limitált példány készül, a technikai részleteket pedig nem hozta nyilvánosságra a gyártó. A részletes adatok mellett az ár is hiányzik a Bugatti Royale hangsugárzók adatlapjáról, ami biztos jele annak, hogy ha meg kell kérdezned, akkor nem engedheted meg magadnak.

forrás: bugatti