Bemutatkozott a Q Acoustics Concept 300

A Q Acoustics elsősorban megfizethető árú és egyben minőségi hangsugárzóival vonult be a köztudatba. Azonban a cég a felső kategóriában is képviseltette magát a Concept sorozattal, melyet nemrég egy új, kompakt modellel is bővített.

Az újdonság a Concept 300 nevet kapta és rendkívül elegáns megjelenéssel rendelkezik. A fényes, festett kabinet hátsó része lakkozott fa betéteket kapott, melyek együtt kellemes benyomást tesznek a nézelődőre. Az előlapi meghajtókat rejtett csavarokkal rögzítették, ennek köszönhetően pedig a frontoldal megjelenése letisztult és homogén.

A kompakt modell is megkapta a nagyobb Concept doboz „P2P” merevítését, továbbá a Dual Gelcore elnevezésű rezgéselnyelő technológiát. Az új rezgéselnyelő módszer lényege, hogy a több rétegre osztott kabinet részeit egy speciális gél választja el egymástól, ezáltal a doboz saját rezgései minimálisra csökkennek.

A nem kívánt rezonanciák csökkentésére a gyártó egy új, kimondottan a Concept 300-hoz készült állványt is kifejlesztett, ami több érdekességet is felvonultat. A kompakt doboz aljához egy rugós szerkezet segítségével kapcsolódnak az állvány lábai, a szerkezet pedig lágy poliuretán gél párnákkal van elválasztva a doboztól.

A hangszórókészlet a Concept 500-asban már megismert meghajtók kissé módosított változata, melyeket a 300-as modellhez optimalizált a gyártó. A közép és mély frekvenciák megszólaltatását egy 165 mm-es, impregnált papír hangszóró végzi, a magas hangokért pedig egy 28 mm-es lágy dómsugárzó felel. A hangszórók érdekessége, hogy a mélyközép-sugárzó egy különleges  üvegszálas hangtekercset kapott, a magassugárzó pedig egy speciális és teljesen új fejlesztésű szerkezettel került rögzítésre, amely tovább csökkenti a nem kívánt vibrációkat.

A Concept 300 három különböző színváltozatban lesz elérhető, márciustól pedig páronként 1. 199.000,- Ft ellenében hazánkban is hazavihető lesz a Q Acoustics felsőkategóriás újdonsága.

forrás: q acoustics