Bemutatkozott a KEF LSX vezeték nélküli aktív hangsugárzó

A nagy sikert aratott LS50 Wireless után a KEF néhány napja bemutatta annak kisebb változatát LSX néven. A kisebb modellbe bekerült több, az LS50 Wireless-ben is alkalmazott technológia, de emellett számos további újdonságot és szerényebb árcédulát is kapott.

Az LS50 Wireless nagyzolónak nem igazán nevezhető megjelenéséhez képest az LSX méretei tovább csökkentek, ami a hangszórókészletet is érintette. Az új modellben szintén a gyártótól már megszokottnak mondható Uni-Q meghajtó egység gondoskodik a levegő mozgatásáról, amely egy 115 mm-es mély-közép hangszóróból és egy 19 mm-es magassugárzóból épül fel.

A méretcsökkenés mellett a másik legfeltűnőbb dolog az oldallapok felületének kialakítása, melyek egy látványos és egyben elegáns szövetbevonatot kaptak, amit egy neves dán textilgyártó szállít a KEF részére. Az előlap maradt a nagyobb modellnél is alkalmazott kompozit anyag, a színválaszték azonban tovább bővült.

Az LSX modell szolgáltatásai egy aktualizáláson estek át, így nem maradhatott ki a Spotify, a Tidal, a kétsávos Wi-Fi, az aptX-szel felturbózott Bluetooth és az AirPlay2 sem, mely utóbbi Siri támogatást is kapott. A vezeték nélküli kapcsolatokon túl több digitális és analóg vezetékes lehetőség is rendelkezésre áll, melyek között egy USB port és sub kimenet is található.

Az újdonságból nem marad ki az LS50 Wireless modellnél is nagy sikert aratott „Music Integrity Engine” technológiája sem. A gyártó saját fejlesztésű algoritmusa nem csak a tiszta megszólalásért és a dobozok méretéhez képest hihetetlennek tűnő mély tartományért felel, hanem akár az elhelyezésből adódó negatívumok hatásait is képes csökkenteni.

Az egyetlen hiányosságának nevezhető dolog, ami egyben pozitívum is az, hogy a sokak által az LS50 Wireless esetében kritikával illetett, a dobozpárt összekötő kábel végre eltűnt. Az LSX modellek már vezeték nélkül kommunikálnak egymással, így valóban csak a tápellátáshoz van szükség vezetékes kapcsolatra.

A hangszórók meghajtásáról mindegyik dobozban különálló, D osztályú erősítők gondoskodnak, melyek az alsóbb frekvenciák számára 70 W, a magasabbak részére pedig 30 W teljesítményt képesek szállítani.  A könnyű kezelhetőséget a mellékelt távvezérlőn túl, a már megszokott és kényelmesen használható KEF Control elnevezésű mobilalkalmazás segíti, melyen keresztül az LSX dobozok minden funkciója maradéktalanul elérhető.

Az új modell máris öt színben elérhető, és a hazai forgalmazása pedig 399.990Ft-os pár áron indul.

forrás: kefdirect