Bassocontinuo Ultra Feet – viszkoelasztikus csillapítók Olaszországból

A Bassocontinuo egy olasz manufaktúra, amely már évtizedek óta készít mechanikus leválasztó rendszereket. A gyártó nemrég mutatta be legújabb fejlesztésű Ultra Feet leválasztó rendszerét, amely egy speciális viszkoelasztikus anyag alkalmazásával segít az audiorendszereket elszigetelni a káros rezgésektől.

Az Ultra Feet lábak egy speciálisTechnogel elnevezésű anyag segítségével biztosítják a megfelelő csillapítást, így rendkívül hatékonyan használhatók audiokomponensek leválasztására. A technológiát az anyag- és szerkezeti elemzésekre szakosodott Vicoter cég, továbbá a milánói egyetem Politechnico tanszéke is vizsgálat alá vetette és ez alapján állított ki tanúsítványt.

Az Ultra Feet lábakat, azok terhelhetőségétől függően, négy különböző kivitelben kínálja a gyártó, mivel a viszkoelasztikus anyag csak bizonyos terheléshatárok között képes kifejteni optimális hatást.

A kettes számmal és szürke színnel jelölt változat tíz kg-ig használható, a hármas piros és a négyes sárga alátétek 10-20 és 20-40 kg-ig optimálisak, az 5-os számú fekete változat pedig 40 és 80 kg közötti eszközökhöz lehet ideális megoldás. Az terhelhetőségtől függően az Ultra Feet lábak átmérője és magassága 40 / 25 mm és 60 / 32 mm között változik.

Mindegyik változatot 3 és 4 darabos készletben kínálja a gyártó. A legolcsóbb 10 kg teherbírású változat 3 darabos készletben 178€ (kb. 65.000,-Ft), 4-es garnitúrában pedig 225€-ért (kb. 82.000,-Ft) vásárolható meg Nyugat-Európában. A nagyobb teherbírású kivitelek árai pedig 189€ és 488€ között alakulnak.

A hazai forgalmazásról és a magyarországi hivatalos árakról jelenleg nem állnak rendelkezésre információk.

forrás: bassocontinuo