Az LG 2018-as TV-i sem maradnak Google asszisztens nélkül

A ThinQ névre hallgató mesterséges intelligencia bevezetése az LG idei legnagyobb újdonsága, de a koreai gyártó most még tovább lépett és készülékeibe bekerült a Google Assistant szolgáltatás is.

Az LG 2018-as OLED és SUHD TV-i a ThinQ névre keresztelt mesterséges intelligenciával érkeznek, de a gyártó bejelentése alapján ez a rendszer kiegészül az egyre nagyobb teret hódító Google Assistant funkcióval.

Az újdonság lehetőséget biztosít a hangvezérlésre, így a felhasználók beszédhanggal irányíthatják kompatibilis otthoni eszközeiket vagy kereshetnek tartalmakat a netes kínálatból.

Az LG elnöke szerint, a mesterséges intelligenciával rendelkező TV-kbe már alapszolgáltatásként bekerül a Google Assistant, mely a ThinQ és a WebOS segítségével egy eddig nem látott szintre emeli a szolgáltatásokat.

A koreai gyártó eddig is sokak által kedvelt WebOS operációs rendszere a ThinQ AI TV-k esetében kiegészül a Google Assistant hangvezérléssel, így ezek a készülékek akár egy okosotthon központi egységévé is válhatnak. Az elérhető szolgáltatásoknak köszönhetően, hamarosan már egyetlen TV is képes lehet arra, hogy hozzáférést biztosítson olyan eszközök egyszerű vezérléséhez, mint például a légkondicionálás, a világítás vagy a multi-room zenei rendszerek. A Google asszisztense már most több mint 5.000 okoseszközzel képes együttműködni, mely szám a technológia terjedésével további növekedésnek indulhat.

A Google Assistant elsőként az USA-ban, Kanadában, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában debütál az LG TV-kben, de az év végéig további, Európát is érintő bővítés várható.

forrás: lgnewsroom