Az idén elmaradt, jővőre pedig csúszik a müncheni High End Show

Az idei müncheni High End kiállítást törölték a világjárvány miatt, de a szervezők bíznak a dolgok jobbra fordulásában, így már a következő müncheni High End Show szervezésébe kezdtek, amit azonban a szokásos tavaszi időpont helyett szeptemberre dátumoztak.

A rendezvény szervezője néhány hete jelentette be, hogy a 2021-es kiállítás a szokásos helyen (Müchen MOC Event Center) és időben (május 13 -16) kerül megrendezésre, azonban a legfrissebb információk alapján a vezetőség mégis egy későbbi időpont mellett döntött. Az esemény eltolását (szeptember 9-12) a világjárvány okozta fertőzések esetszámainak növekedésével és a jelenleg érvényben lévő, valamint a közeljövőben is várható utazási korlátozásokkal indokolták.

A szervezők bíznak abban, hogy a nagyjából négy hónapos halasztás elég lesz arra, hogy enyhüljön a járványhelyzet. A rendezvény vezetősége folyamatosan kapcsolatban van a járványügyi szakértőkkel, akik jelenleg arra számítanak, hogy 2021 második felében már nem lesz szükség komolyabb utazási korlátozások fenntartására, így a kiállítás megrendezése az elmúlt években már megszokott módon történhet.

A megváltozott időpont miatt a kiállítók jelentkezései határideje 2021. március végére tolódott, ennek köszönhetően a résztvevőknek több ideje marad a világjárvánnyal kapcsolatos szabályozások megismerésére és a tervezésre. A kiállítás vezetősége folyamatosan figyelemmel kíséri azokat a hatékony fertőzés-megelőzési megoldásokat, amelyek a rendezvény higiéniai biztonságát garantálhatják.

forrás: high end society