Az ELAC bemutatta az új Solano modellcsaládot

A ELAC új Solano 280-as sorozata a 240-es és a 400-as modellcsaládok közötti űrt hivatott kitölteni, ennek megfelelően pedig az újdonságokba, a Carina sorozatban már megismert mély-középsugárzók módosított változatai mellé, a Vela szériában alkalmazott JET 5 magassugárzók kerültek.

A Solano széria három új modellből áll, melyek minőségi sztereó zenehallgatásra vagy házimozi konfiguráció összeállítására is alkalmasak. A gyártó az újdonságok esetében kiemelten hangsúlyozza, hogy a tervezés során a modellek egyéni és közös teljesítményére is kiemelt figyelmet fordítottak, hogy a Solano modellek bármilyen konfigurációban használva kiemelkedő hangélményre legyenek képesek.

elac solano elac loudspeaker

A Solano modellek teljesen beleillenek a gyártó jelenlegí, új formavilágába és megjelenésükben a Carina és a Vela modellek dizájnelemei keverednek. Az ívelt sarkokkal rendelkező kabinetek vastag MDF-ből készültek és magasfényű fényezést kaptak, az álló (FS287) és az állványos (BS283) modell alá pedig masszív alumínium talp került.

elac solano elac loudspeaker

A Solano modellek a Vela sorozatból is ismert JET5 magassugárzóval rendelkeznek, amely mellé 150 mm-es AS-XR technológiával és vastag membránszéllel készült, de a különleges „gyémántmintás” kialakítást még nélkülöző, alumínium-szendvics mély-középsugárzókat kaptak.

elac solano elac loudspeaker

A Solano modellek a gyártó információi alapján március elején fekete és fehér színben érkeznek a márkakereskedésekbe. Az álló FS287 modell várhatóan 2.998€-s (kb. 1.090.000,-Ft), az állványos BS283 1.598€-s (kb. 580.000,-Ft), a CC281 centersugárzó pedig 1.199€-s (kb. 430.000,-Ft) áron kerül forgalomba.

forrás: elac