Audio Pro A40 – Ajándék a 40. szülinapra

A Skandináv gyártó a „4. X”  megünneplésére a nemrég megjelent, díjnyertes A10 multi-room hangszóró után bejelentette az A40 „40th Anniversary”  névre keresztelt, korlátozott darabszámban kiadott, vezeték nélküli hangszóróját.

Az A40 „40th Anniversary” modellből mindössze csak ezer egyedi sorszámmal ellátott példány készül és leginkább egy posztmodern művész által megálmodott „beton tégla” kreációhoz hasonlít. Az igényes kidolgozású alumínium keret egyben a készülék vezérlő egysége is, jobb és bal oldalán pedig egy-egy szürke színű, cserélhető, szövet takaróelem található. Úgy tűnik, hogy a minőségi szövetborítások egyre jobban terjednek a Hi-Fi vonalon.

A már említett alumínium kereten az alap vezérlő gombok mellett öt másik tetszőlegesen konfigurálhatót is elhelyezett a gyártó, például rádió adók vagy Spotify elérésére.

A kistestvér A10-hez hasonlóan az A40 is számos hálózati csatlakozási lehetőséget kínál és multi-room rendszerben is működhet az Audio Pro alkalmazáson keresztül. Azonban a már megszokott szolgáltatások mellett nem maradt ki a Bluetooth, a 3.5mm-es Jack bemenet és Amazon Alexa vezérlés sem.

Annak érdekében, hogy hangzásban hasonlóan sikeres lehessen, mint a gyártó többi terméke, az A40-be bekerült két darab 2 hüvelykes hangszóró és két darab 4 hüvelykes BMR mélynyomó, valamint további két darab 6.5 hüvelykes passzív membrán is. Mindezek meghajtásáról pedig egy 220 Wattos, “D” osztályú erősítő gondoskodik.

Az Audio Pro A40 „40th Anniversary” Európában decembertől kerül forgalomba 1.000€-s áron. A hazai forgalmazás kezdete és a magyarországi kiskereskedelmi ár jelenleg még nem ismert.

forrás: audio pro