Android TV platformmal és Google asszisztenssel jön a következő JBL soundbar

A JBL még tovább tudta fokozni az idei év „mesterséges intelligencia” őrületét azzal, hogy összehozta az Android TV platformot a Google Assistant szolgáltatással, ráadásul mindezt beletette egy soundbar-ba.

A JBL olyan szolgáltatásokkal próbál rálicitálni a konkurensek hasonló termékeire, melyek elsőre teljesen érthetetlennek tűnnek. Jobban belegondolva azonban mégis világossá válik miért jó, ha egy hangosításra szolgáló eszközbe bekerül az Android TV és a Google hangvezérlése.

A Link Bar nem csak az eddig megszokott hangvezérléssel elérhető szolgáltatásokat lesz képes biztosítani, hanem a platformok összekapcsolásával ezentúl akár a tévénknek is megmondhatjuk, hogy váltson csatornát, indítsa el a Youtube-ot vagy nyisson egy böngészőablakot.

Az újdonság elméletben képes még tovább fokozni a hangvezérlés nyújtotta kényelmi szolgáltatásokat mindamellett, hogy egy okosfunkciókkal nem rendelkező TV-t is képes a mai technológia szintjére emelni. Az „okosításon” túl az eszköz összekapcsolható más Google Home és Chromecast készülékekkel, így segítségével egyszerűen kialakítható egy, akár az egész házra kiterjedő multi-room audiorendszer.

A JBL Link Bar három darab teljes értékű 4K/HDR HDMI bemenettel és egy ARC képes kimenettel rendelkezik, továbbá a csatlakozók között helyet kapott egy optikai, egy 3.5 mm-es analóg és egy Ethernet aljzat is. A hangrúdhoz csatlakoztatható egy opcionálisan megvásárolható mélysugárzó, ami önmagában az okosfunkciók eléréséhez és a TV hangjának feljavításához nem feltétlenül szükséges, de az alsó frekvenciák megszólaltatásához mégis elengedhetetlen kiegészítő.

A JBL Link Bar megjelenéséről és várható áráról jelenleg még nincs pontos információ, de annyit mégis sikerült megtudnunk, hogy valamikor az idei évben kerül a boltok polcaira.

forrás: jbl