AKG logóval érkezik a Samsung okoshangszórója

Augusztus 9-én, a Samsung New York-ban megrendezett „Unpacked” eseményén nem csak az új Note 9 és a Galaxy Watch mutatkozott be, hanem a gyártó megújult, mesterséges intelligenciára épülő hangasszisztense, a Bixby és vele együtt a cég első okoshangszórója is.

Napjainkban egy új okoshangszóró megjelenése önmagában már nem jelent túl nagy hírértéket, azonban a Samsung Galaxy Home-on helyet kapott egy AKG logó is, ami kiemelheti a „tucattermékek” közül a koreai gyártó készülékét.

A Samsung különböző termékein, mióta a gyártó megvásárolta a Harman csoportot, egyre gyakrabban jelennek meg a „by Harman Kardon” feliratok. A Samsung Galaxy Home esetében a gyártó tovább lépett és a készülékre a márkanév mellé az AKG logó is felkerült, ami jelzi a hangspecialista mérnökeinek közbenjárását és egyben az átlagnál jobb hangminőségre is garanciát jelenthet.

A kellemes formatervvel rendelkező okoshangszóró három lábon áll, hat hangszóróval csaknem 360 fokban sugároz és egy külön mélysugárzót is kapott. A rendezvényen elhangzott információk alapján a Galaxy Home tervezésekor a zeneélmény és a térhangzás is kiemelt szerepet kapott, a hangvezérlés, valamint a további eszközökkel való  teljes kompatibilitás mellett.

A három krómhatású láb kissé retro hatást kelt, de a forma ennek ellenére mégis modern és teljesen megfelel napjaink elvárásainak. A hangutasításokat 8 különálló mikrofon figyeli folyamatosan, de ha nincs kedvünk hangszórónkkal  beszélgetni, akkor azt a tetején elhelyezett érintésérzékeny gombokkal is könnyedén vezérelhetjük.

A Galaxy Home további érdekessége, hogy annak elhelyezése nem befolyásolja a hallgatási pozíciót, mivel szinte minden esetben képes abba az irányba sugároznia a hangokat, ahol a felhasználó tartózkodik vagy éppen kényelembe helyezte magát.

A zenei tartalmak miatt sincs ok az aggodalomra, mivel a gyártó bejelentette összefogását a Spotify-jal, annak érdekében, hogy eszközeinek többségén a lehető legkönnyebben legyen elérhető a streaming szolgáltatás. Ennek köszönhetően a Samsung bármelyik kompatibilis készülékén, akár egyetlen „Hi Bixby” vezényszót követően megszólalhat kedvenc dalunk a jövőben.

A gyakorlatban jelenleg még nem tudjuk, hogy a megújult Bixby és a koreai gyártó smart platformja mennyire lesz felhasználóbarát és milyen módon lesz képes a további eszközökkel együttműködni, mivel mindezekre még nagyjából novemberig kell várnunk, de abban azért reménykedhetünk, hogy az AKG szakemberei valóban valami különlegeset alkottak a Samsung együttműködésével.

A hivatalos árazásról jelenleg még nincs információ, de ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a Galaxy Home nagyjából 300 dolláros árcédulával fog debütálni, ami kedvezőbb árazást jelent a konkurens Apple (350$) és Google (400$) hasonló okoshangszóróinál.

forrás: samsung