A túlélésért küzd az Onkyo Corp.

Az Onkyo Corporation kénytelen volt bejelenteni, hogy a bevételek hatalmas csökkenése és a rekord veszteségek olyan fizetésképtelenségbe taszították a vállalatot, ami a gyártó további működését veszélyezteti. A bejelentés egy tokiói tőzsde akciót indított el, ahol a cég türelmi időt kapott, mielőtt a JASDAQ tőzsdéről kényszerített kivezetést hajtanak végre.

Az Onkyo Corp. számos tényezőre, köztük elsősorban a COVID-19 világjárvány miatt kialakult helyzetre hivatkozott a pénzügyi év gyenge eredményei miatt. A pandémia az értékesítésekre is negatív hatást gyakorolt, de a cég a gyártást is kénytelen volt több üzemében leállítani a helyi szabályozások és korlátozások miatt.  A társaság képviselője megjegyezte, a kényszerű bezárások időszakában is folyamatosan nőttek a költségeik annak ellenére, hogy a bevételeik csökkentek, valamint több üzemben is leállították a termelést.

Az Onkyo vezetői a 2020-as pénzügyi év eredményeinek beszámolóján elmondták, hogy globális bevételeik rohamosan csökkentek és mindössze 200,4 millió dollárt értek el, ami 49,3% -kal alacsonyabb, mint a 2019-es pénzügyi év 395 millió dolláros bevétele. 

Az Onkyo vezetősége azonban nem adja fel és minden erejükkel a márka túléléséért küzdenek. Ennek érdekében egy új, háromlépcsős tervet vezettek be. Az első lépcső a feltőkésítés, amely során részvényeket bocsájtanak ki, illetve bevezettek egy részvénycsere programot. Második lépcsőként agresszív költségcsökkentésbe kezdtek, mely során létszámleépítésbe és ingatlanok eladásába fogtak, továbbá felszámolják több érdekeltségüket/együttműködésüket Európában (Gibson Guitar Corp.) és az USA-ban (Voxx/Klipsch). A harmadik lépcsőben az újbóli növekedésre összpontosítanak, amely során egyik fő tartóoszlopként az AV részlegük megújítását vették tervbe.

A világszerte több millió Onkyo rajongóval együtt, mi is reménykedünk, hogy a nagy múltú cég sikeresen túllép a jelenlegi nehézségeken, amire 2021 márciusáig van ideje a tőzsdei türelmi idő alapján, és sok új AV terméket láthatunk még a gyártótól a korábbi évek minőségében,

forrás: strata-gee