A strapabíró – LAMAX Street 2 Bluetooth hangszóró teszt

Ahogy beköszöntött a jó idő és a világjárvány miatti korlátozásokat is enyhítették, elérkezett a szabadban történő szórakozás és a ketipartik ideje. Mindezekhez a tevékenységekhez az elmúlt években szinte már kötelező kellékekké váltak a hordozható Bluetooth hangszórók, melyek igencsak népes táborából egy egészen érdekes darab érkezett hozzánk.

Jelenlegi tesztalanyaunk a LAMAX Street 2, amelynek már a nevéből is lehet következtetni arra, hogy milyen felhasználásra szánta a gyártója. A kis méretű, ám rendkívül igényes csomagolás első ránézére egy átlagos Bluetooth hangszórót takart, de tesztünk során kiderült, hogy nem minden az, aminek az első pillanatban látszik.

A Street 2-t kicsomagolva feltűnik, hogy a kiegészítőkkel nem spórolt a gyártó, így a hangszóró mellett egy töltőkábel, egy 3,5 mm-es Jack kábel, egy karabíner és egy csuklópánt is helyet kapott. A leglényegesebb azonban a Street 2, ami egy visszafogottan látványos kinézettel rendelkező és minőségi anyagokból készült darab.

A Street 2 háza igaz műanyag, de a minőségi fajtából, ami puha gumibevonatot is kapott. A hangszórókat perforált rács védi, amelyen egy domború LAMAX felirat fokozza a látványt. A vezérlő gombok körül türkiz színű gumibetétek kaptak helyet, melyek nem csak jól néznek ki, hanem a csepp- és porállóságban is szerepet játszanak.

Az alsó részen egy kipattintható gumi-zárószalag védi a portól és a nedvességtől a csatlakozókat, melyek között a töltésre szolgáló micro USB mellett egy hagyományos USB port, egy AUX Jack aljzat, egy micro SD kártya foglalat és a Reset gomb nyílása kapott helyet. A hagyományos USB port jól jöhet akár egy mobiltelefon töltéséhez is, mivel a Street 2 akkumulátora igencsak jól bírja, így powerbank-ként is használható szükség esetén. További apróság, hogy van beépített FM rádió is, ami manapság igaz egy „kihaló műfaj”, azonban a jelenleg legnépszerűbb kereskedelmi rádió esti DJ összeállításaihoz nálunk teljesen jól jött, így nem kellett folyamatosan a zenéink között válogatni.

A hangszóróba egy 1800 mAh-ás akkumulátor került, ami bár nem túl nagy, mégis meglepően jól bírta nálunk a megpróbáltatásokat. A gyártó 50%-os hangerő mellett 22 óra, 80%-os mellett pedig 9 óra üzemidőt ígér. Ezek azonban nem csak jól hangzó adatok a leírásban, mivel a Street 2 két kerti buli alkalmával is bizonyította, hogy akár késő délutántól kora hajnalíg is képes újratöltés nélkül zenét biztosítnai, még úgy is, ha 80% felett van a hangerő.

Az üzemidő mellett a hangminőség sem utolsó szempont, bár általában a Bluetooth hangszóróknál nincsenek nagy elvárásaink. A Street 2 azonban meglepett bennünket, mivel kis mérete ellenére komoly hangerőt és egészen kellemes minőséget produkált. A közép és a magas hangok mondhatni teljesen rendben voltak, mindössze a mélyek legalja hiányzott, ami érthető és egyben megbocsájtható a kompakt méret miatt. Az adatlap szerinti 2×7.5W (összesen 15W) teljesítmény azonban jóval többnek tűnt. Volt amikor a teljes hangerő még szabadtéren is soknak bizonyult, azonban dícséretes, hogy még maximumra tekerve sem jelentkezett torzítás vagy kellemetlen rezgés a Street 2-nél.

A minőségről és az energiatakarékosságról Bluetooth 5.0 kapcsolat is gondoskodik, továbbá a Street 2 is rendelkezik a TWS (True Wireless Stereo) funkcióval, mely segítségével kettő darab Street 2-ből összeállítható egy sztereó rendszer, ezzel megnövelhető a hangerő és javítható a hangminőség.

Az IP55 védelem is jól jöhet, mivel bár nem medencepartin vettünk részt, mégis volt egy kisebb vizipisztoly csata, majd a fröccsenő italokból is jutott a Street 2-re. Azonban mindez meg sem kottyant a hangszórónak, így ezek alapján a kissé keményebb körümények sem okoznak szerintünk gondot neki.

  • Kivitelezés
  • Kinézet
  • Szolgáltatások/használhatóság
  • Hangerő
  • Hangminőség
  • Ár/érték
4.7

Összefoglalás

AV-Magazin: AJÁNLOTT

A LAMAX Street 2-t megkedveltük tesztünk alatt. Kezdeti elvárásainkat nem csak hozta, hanem sok tekintetben túl is szárnyalta azokat.

Összeszerelési minősége és anyaghasználata példás ebben az árkategóriában, hangereje pedig még kisebb bulik alkalmával is több, mint elég. Hangminősége szintén az átlag feletti, itt csak a legmélyebb hangok hiányát tudjuk megemlíteni, mint negatívumot, azonban kompakt mérete mellett ez teljesen megbocsájtható.

Kertipartik, kirádulás vagy strandolás alkalmával jól jön az IP55 tanúsítvány, így a fröccsenő víz és a por nem befolyásolja a használhatóságát. Jól jöhet még a telefontöltési lehetőség és az FM rádió is, ami ebben az árkategóriában ritkaságnak számít, továbbá a TWS szolgáltatás, amely segítségével tovább emelhető a hangerő és a hangminőség.

A LAMAX Street 2 jelenlegi akciós árán egy egészen kiemelkedő vétel, mind hangját, mind minőségét, mind pedig szolgáltatásait tekintve. Aki egy minőségi, hangos, hosszú üzemidővel rendelkező kompakt Bluetooth hangszórót keres, az nyugodtan válassza a Street 2-t, aki pedig tutira szeretne menni, az rögtön vegyen kettőt, mivel utóbbi esetben is csak egy kicsivel lesz 25.000,-Ft felett a végösszeg.

 

Listaár: 17.990,-Ft

Akciós ár: 12.990,-Ft-tól.