A Samsung leáll az LCD panelek gyártásával

A Samsung Display vezérigazgatója nemrég megerősítette, hogy hamarosan megkezdődhet a saját fejlesztésű QD-OLED panelek gyártása. Ezzel párhuzamosan a cég Dél-Koreában több LCD gyártó üzemet is leállít, hogy gyártósorokat telepítsen az új OLED panelek előállításához.

A Samsung-nak már hosszú évek óta nehézséget okoz az LCD-ről OLED TV-kre való átállás, amit korábbi saját RGB OLED TV-jük kudarca is bizonyít. Feltehetően a sikertelenség hatására megszülettek a gyártó QLED elnevezésű LCD TV-i, melyek legalább elnevezésükben fel tudták venni a versenyt az OLED TV-kel. Az OLED TV piacot azonban a mai napig az LG uralja, amely WOLED paneljei számos konkurens gyártó TV-iben is megtalálhatók.

Most azonban a Samsung is beszállhat az OLED TV-k piacára, mert dél-koreai források szerint, a gyártó több LCD üzemét is leállította, ahol hamarosan az új OLED technológiás panelek gyártását fogja beindítani. Az új gyártósorok képesek lesznek nagyméretű OLED panelek gyártására, így várhatóan a Samsung kínálatában is hamarosan megjelenhetnek az OLED TV készülékek.

Az LCD – OLED átállás mellett azonban a Samsung néhány üzemében továbbra is folytatódik az LCD panelek gyártása, melyek feltehetően a gyártó kisebb méretű és olcsóbb kategóriás készülékeibe fognak kerülni.

A Samsung eredetileg 2020-tól tervezte az új QD-OLED TV-k piaci bevezetését, azonban a nehézségek miatt ez a határidő várhatóan 2023-ra tolódhat.

forrás: samsung