A Samsung bemutatta a 2021-es Neo QLED, MicroLED és Lifestyle televízióit

A Samsung a CES 2021 előtt, a First Look virtuális eseményen mutatta be 2021-es TV portfólióját, amelyet a legújabb Neo QLED, MicroLED és Lifestyle készülékek alkotnak. A gyártó nyilatkozata alapján; „az új eszközök megerősítik a vállalat elkötelezettségét a mindenki számára elérhető és fenntartható megoldások felé, amelyek újraalkotják a televízió háztartásban elfoglalt szerepét.

A Samsung 2021-es megoldásai, amelyek minden 2021-es QLED és Neo QLED modellben elérhetők, a legújabb AI alapú fejlesztésekkel segítik a kényelmes tévézést. A 2021-es szériában megjelennek olyan funkciók, amelyekkel a halláskárosultak, a vakok és gyengén látók is személyre szabhatják és a saját igényeikhez igazíthatják a televízió működését. A vállalat továbbfejleszti AI alapú megoldásait, amelyek a jövőben tovább segíthetik a hozzáférhető felhasználói élmény kialakítását.  

samsung napelemes távirányító samsung neo qled

Zöld út

 A Samsung csökkenti televízióinak gyártásához kapcsolódó karbonlábnyomát és az energiafogyasztást, valamint több újrahasznosított anyagot használ.. A felhasználói visszajelzések alapján kiterjeszti díjnyertes Ökocsomagolás programját a teljes 2021-es Lifestyle TV kínálatra és az új Neo QLED sorozat nagy részére. Ez a fenntarthatósági megoldás akár évi 200.000 tonnányi csomagolóanyag újra felhasználását is elősegítheti.

A 2021-es Samsung tévék közül több modell már napelemes távirányítóval érkezik, amelyek bel- és kültéri fénnyel vagy USB-n keresztül is tölthetők. A gyártó ezzel egy olyan egyedülálló megoldást vezet be a TV piacra, amivel a következő hét évben várhatóan 99 millió AAA elemet spórolhatnak meg a felhasználók. Az új távirányító megalkotásához a Samsung továbbfejlesztette gyártási eljárásait, így 24 százalékban újrahasznosított műanyagot is felhasznál.

samsung neo qled

Neo QLED

A Samsung az új Neo QLED kijelzőtechnológiát a 8K (QN900A) és a 4K (QN90A) csúcsmodelljeiben mutatja be. A QLED technológia új szintjét a fényforrásként szolgáló Quantum Mini LED-ek alkalmazásával éri el a gyártó, melynek precíz vezérlésére a Quantum Matrix Technológia és a Neo QLED-re optimalizált képalkotó chip, a Neo Quantum Processzor szolgál.

Az új Quantum Mini LED-ek mérete 1/40-ed része a korábban fényforrásként használt diódáknak. A fény homogén elosztásához használt lencse és a LED-ek rögzítésére használt alkatrészek helyett a Quantum Mini LED vékony mikrorétegekből épül fel, amelyek rengetegek apró LED-ekkel vannak feltöltve.

A Quantum Matrix Technológia lehetővé teszi a sűrűn álló LED-ek pontos vezérlését, ezzel megakadályozva az elmosódást. A Neo QLED 4096 lépésben növeli a fényerőskálát 12 bitesre, ezzel a sötét területek sötétebbé, a világos területek pedig fényesebbé válnak, ezzel javítva a HDR tartalmak megjelenítését. A Neo QLED a Samsung nagy teljesítményű, továbbfejlesztett felskálázásra képes Neo Quantum Processzorával rendelkezik, amely képes a minőséget bemeneti minőségtől függetlenül 4K és 8K képkimenetre optimalizálni.

A Samsung 2021-es Neo QLED 8K új Infinity One kialakítással érkezik, ami szinte teljesen kávamentes képernyőt biztosít. A Neo QLED 8K Slim One Connect Box egysége egy teljesen új kábelkezelő rendszer, amely akár a TV hátoldalához is csatlakoztatható, így könnyebb telepítést tesz lehetővé. A 2021-es Neo QLED 8K prémium audió megoldásokkal érkezik, melynek része az Object Tracking Sound (OTS) Pro dinamikus hang, ami az objektumok mozgását követi a képernyőn, a SpaceFit Sound pedig elemzi a készülék fizikai környezetét, és ahhoz legjobban illeszkedő hangot állítja be.

samsung neo qled micro led

MICRO LED

11099 colos Micro LED és a kisebb méretű készülékek az év végéig folyamatosan érkeznek a gyártó ígérete alapján.. A Micro LED TV-kben található mikrométeres méretű LED-ek mellett nincs szükség a hagyományos kijelzőkben használt háttérvilágításra és színszűrőkre. A készülék maga állítja elő a fényt és a színeket a pixelstruktúrán keresztül.

A Samsung továbbfejlesztette Smart TV funkcióit, hogy kihasználhassa Micro LED sorozat nagy méretű képernyőjének előnyeit. A felhasználók a 4Vue (Quad View) funkcióval kényelmesen nézhetnek akár négy tartalomforrást is egyidejűleg a képernyőn. Egyszerre több külső eszköz is csatlakoztatható a készülékhez, így akár egyszerre nyomon követhető több rájátszás meccs eredménye, vagy játék közben streamelhetők a különböző segítséget nyújtó videók.

A Micro LED modellek esetében a dinamikus hangélmény is kiemelkedő. A készülékek beépített Majestic Sound rendszerrel érkeznek, amely 5.1 térhangzást biztosít külső hangszóró nélkül is, így bármely szobát házimozivá alakít.

samsung neo qled micro led lifestyle

Lifestyle TV-k

A Samsung 2021-es Lifestyle TV sorozatát a felhasználói ízlésnek és elvárásoknak megfelelően fejlesztette tovább.

A 2021-es modell a The Frame innovatív örökségét viszi tovább, keskenyebb és még inkább személyre szabható formában. A The Frame most elődeihez képest közel 50 százalékkal keskenyebb, kialakítása egyre inkább emlékeztet egy hagyományos képkeretre. Az új, felpattintható keretvariációk öt új színvariánsban érkeznek, kétféle személyre szabható stílusban. A „Modern” és „Hagyományos” modellek egyaránt illeszkednek a legkülönfélébb belső terekbe.

A The Frame megújult Art Store felületére regisztrálva a felhasználók több mint 1400, gondosan válogatott műremekhez férhetnek hozzá. A Samsung új, AI-alapú automatikus válogatási technológiája részletesen elemzi az egyéni ízlést és preferenciákat, ennek megfelelően ajánl különféle műalkotásokat a felhasználók figyelmébe.

forrás: samsung