A QED bemutatta az új XT5 tápkábelt

A QED bemutatta legújabb XT5 tápkábelét, amely az első olyan audiofil tápkábel-generáció, ami illeszkedik az XT sorozatú hangszóró- és összekötőkábelek sorába. 

Az XT5 tápkábel a QED X-Tube technológiájának egy speciális változatát kapta, így hasonló felépítéssel rendelkezik, mint a QED hangszórókábelei, továbbá kifejezetten az XT sorozathoz lett hangolva. A gyártó állítása szerint:, a kábelben a fázis és a nulla vezetékek speciális fonott magjai elég kicsik ahhoz, hogy ellenálljanak egymás örvényáramának.

A belső vezetők sodrása biztosítja, hogy a fázis és a nulla vezeték mindössze pár milliméteres szakaszon helyezkedhet el egymás mellett párhuzamosan. Ez az elrendezés növeli az átfolyó áram egyenletességét és minimalizálja az elektromos zavarok kialakulásának lehetőségét. A vezetők egy üreges LDPE mag körül helyezkednek el, ami alacsony értéken tartja az induktivitást.

A belső vezetők K130 PVC szigetelést kaptak a kapacitás csökkentésének és a nemzetközi előírásoknak mindenben megfelelő elektromos szigetelés biztosításának érdekében. 

A háztartásokban előforduló hálózati zavarok negatív hatásai ellen az XT5 ferrittel impregnált árnyékoló réteget kapott, amely hatékonyan képes csökkenteni a megjelenő áramtüskéket, továbbá RFI zavarvédelmet is biztosít.

Az XT5 tápkábel EU változata kiváló minőségű Martin Kaiser Schuko 516 és Martin Kaiser IEC 794 csatlakozókat kapott, melyek pontos és zavarmentes kapcsolatot biztosítanak a fali aljzatokkal és a készülékek csatlakozóival. A QED szerint az XT5 tápkábelt egy akkreditált tanúsító testület tesztelte az EN 60320, az EN 60884 és az EN 50525 szabványok szerint és mindenben megfelelőnek találta.

Az XT5 tápkábel 1, 2 és 3 méteres változatban érhető el, a különböző hosszúságú változatok ára pedig 179€ és 229€ (kb. 65.000,-Ft és 84.000,-Ft) között változik. A hazai elérhetőségről és a hivatalos magyarországi árakról jelenleg nem érhetők el információk.

forrás: qed