A NAD bemutatta a legújabb C 389 integrált moduláris erősítőjét

A NAD C 389 egy HybridDigital UcD erősítő, ami számos megoldást örökölt a márka Masters Series erősítőiből. A digitális részleg lelke egy 32-bites ESS Sabre DAC chip, ami a kivételesen széles dinamikatartomány, rendkívül alacsony zaj és torzítás mellett, rendkívül pontos, holografikus hangképet biztosít.

A végfok a NAD HybridDigital UcD megoldásának újratervezett változata, amelyben több UcD erősítő modul kiegyensúlyozott konfigurációban dolgozik együtt egy kapcsolóüzemű tápegységgel. Az újdonság csatornánként 130 W folyamatos teljesítményt képes biztosítani.

nad nad c 389 bluos ess sabre dac

A hátoldalon számos digitális és analóg bemenet található, melyek között egy ultra-alacsony zajszintű phono és egy HDMI eARC aljzat is helyet kapott. A hangsugárzó kimenetek mellé, két vonalszintű szub és előerősítő kimenet is került, továbbá a burkolat alá egy dedikált fejhallgató-erősítő is bekerült.

nad nad c 389 bluos ess sabre dac

A készülék második generációs MDC modulokkal bővíthető, melyek fogadására két hely áll rendelkezésre. Az MDC technológia nagyjából 15 éve jelent meg, az új generációs MDC2 modulok pedig már kétirányú kommunkációt tesznek lehetővé. A NAD MDC2 BluOS-D, az első második generációs modulok közül, amely BluOS multi-room streamelést és Dirac Live korrekciót kínál. Az MDC2 BluOS-D Wi-Fi-n vagy vezetékes Etherneten keresztül csatlakozik az otthoni hálózathoz, használatával pedig a C 389 akár hatvannégy zónás rendszerben is beilleszthető.

A NAD C 389 a nyár elején kerül forgalomba, ára pedig várhatóan 1.499€ (kb. 580.000,-Ft) körül alakul.

forrás: nad