A McIntosh két évtized után ismét visszatérhet az autókba

A McIntosh 2 évtized kihagyás után visszatérhet az autó hang- és szórakoztató rendszerek világába. A felső kategóriás gyártó partneri szerződést kötött a Jeep-pel, amely alapján legújabb audiorendszerük az új Jeep Grand Cherokee L-ben debütál.

A 2021-es Grand Cherokee L belsejében látványosan lesznek jelen a McIntosh védjegyének számító kék világítású és natúr alumínium részletek. Azonban a látványelemek mellett a gyártó valódi felső kategóriás hangélményt is ígér.

mcintish mx950 in jeep grand cherokee

A McIntosh MX950 audiorendszer 19 hangszóróval és 17 csatornás, 950 W maximális teljesítményű erősítővel rendelkezik, amihez a McIntosh szabadalmaztatott Power Guard és LD / HD technológia is kapcsolódnak. Mindezek alapján a Jeep Grand Cherokee L lesz az első olyan jármű a világon, amely megkapja a McIntosh új autóipari referencia rendszerét.

mcintish mx950 in jeep grand cherokee

A 90-es években és a 2000-es évek elején a McIntosh még egyedi audiorendszereket kínált például a Harley Davidson különleges kiadású motorkerékpárjaihoz, továbbá a Ford GT 100 éves jubileumi kiadásához. Ezt követően azonban a gyártó leginkább az otthoni audiorendszerek piacára koncentrált és lassan kihátrált a jármű-audio piacról.

A cég korábban azt is bejelentette, hogy autóipari fejlesztéseiben együttműködésbe kezdett a Sonus faber-el és az Alps Alpine-al, az új audiorendszereinek megfelelő minőségű alkatrész ellátásának érdekében.

A McIntosh MX950 szórakoztató rendszerrel felszerelt Jeep Grand Cherokee L várhatóan 2021 második negyedévében érkezik a márkakereskedésekbe, pontos ára jelenleg még nem ismert.

forrás: mcintoshlab